GO SSP: „Umesto u uređenje Trga novac je trebalo uložiti u važnije stvari“

Postavljeno: 10.09.2020

Da se nastava u školi Vladislav Savić Jan odvija u katastrofalnim uslovima i da krov svakog trenutka može da se uruši i povredi đake i nastavnike, te da je u umesto u rekonstrukciju Trga kosovskih junaka novac trebalo uložiti u rekonstrukciju te škole, kazala je Katarina Panić, članica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, na današnjoj konferenciji za novinare

– Godinama unazad nastavnici i učitelji ove škole upozoravaju na vlažne i buđave prostorije i na krov koji prokišnjava, ali se do sada sve završavalo na obećanjima da će biti urađena rekonstrukcija. 2018.godine iz budžeta je bio namenjen novac za adaptaciju krova na ovoj školi. Pitamo gde je taj novac i kako je moguće da su nadležne institucije dopustile održavanje nastave, s obzirom da krov svakog trena može da se uruši i povredi đake i nastavnike – kazala je Panić.

Podsetila je da su se pre desetak dana ispred ove škole okupili roditelji i nastavnici, tražeći od nadležnih da kažu kada će ova škola biti adaptirana.

– U predizbornoj kampanji je postavljen bilbord na kome je pisalo da će se uskoro početi sa radovima. Poznata po tome da obećanja olako daje pred izbore, Srpska napredna stranka ni ovo obećanje nije ispunila. U prilog tome govori i izjava gradonačelnice Jasmine Palurović, data okupljenim roditeljima i nastavnicima, da se mora sačekati da se konstituiše Vlada Srbije i da će se potruditi da se iz gradskog budžeta renovira škola. Šta tačno znači „potruditi“, svim tim ljudima koji su se tog dana pobunili, dok se nastava i dalje odvija u takvoj školi – zapitala se ona.

Panić se osvrnula i na rekonstrukciju Trga kosovskih junaka, odnsono, na anketu u kojoj su se građani imali prilike da se izjasne da li žele da se Trg rekonstruiše.

– Gradonačelnica je u jednom intervjuu pomenula da se više od polovine građana Kruševca u anketi izjasnilo da želi da gradski trg bude pešačka zona. Ovo pitanje smatramo važnim i zanima nas na koji način je tekla ta anketa, po kom uzorku, koliko je građana odgovorilo, jer nas ta pešačka zona košta 385 miliona dinara, što je novac od koga smo mogli da uradimo i rekonstrukciju škole Vladislav Savić Jan, i da obezbedimo udžbenike za 8.000 učenika u osnovnim školama, te još jedan dečiji dodatak za 5.000 dece koja žive od socijalne pomoći u istom iznosu ili 12.000 socijalnih penzija u iznosu od 12.000 dinara za one koji nemaju nikakva primanja, takođe godinu dana – kazala je na kraju Katarina Panić.

D.P.

Ostale vesti

Komentari

  1. Žika Mika kaže:

    Ta pešačka zona ništa bolja neće biti nego što je sad. Šminkanje mrtvaca. Možda će biti lepši ( samo možda) ali i dalje ostaje mrtav grad. Ko će mu se radovati osim članova SNS-a.

1 thought on “GO SSP: „Umesto u uređenje Trga novac je trebalo uložiti u važnije stvari“

Comments are closed.

back-to-top