GO SSP: Grad je jak onoliko koliko su snažne najugroženije grupe i pojedinci

Postavljeno: 29.01.2022

U okviru Svetosavskog  praznika, predstavnici Gradskog odbora Stranke slobode i pravde posetili su Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO), kako bi im uručili poklone i razgovarali sa njima o problemima sa koje se to udruženje suočava u svom radu

 Sa tehničkom sekretarkom Društva za MNRO, Slađanom Milenković, razgovarali su Katarina Panić, predsednica Gradskog odbora SSP i potpredsednik, Stefan Bojičić. Tom prilikom Milenković je ukazala na probleme sa kojima se udruženje suočava u radu- loše stanje opreme, nameštaja i prostora.

 Lokalna samouprava na čelu sa Jasminom Palurović nije odobrila sredstva za renoviranje objekta čime je pokazala da ne prepoznaje težak položaj u kojem se nalaze članovi ovog Društva, kao ni značaj unapređenja njihovog položaja i uslova za život. Takođe, lokalna vlast nije prepoznala ni značaj projekta „Roditeljska kuća“, koji bi trebalo da reši neke od probleme s kojim se članovi svakodnevno suočavajunavodi se u saopštenju koje je GO SSP uputio medijima.

 Stranka slobode i pravde će, kako se dalje navodi u saopštenju, nastaviti da se zalaže za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, te insistirati na realizaciji projekta „Roditeljska kuća“ i isti zvanično zatražiti od Gradske uprave Kruševac.

 U toj stranci ističu da se mora stvoriti inkluzivno i solidarno društvo u kome su grad i država jaki onoliko koliko su snažne njene najugroženije grupe i pojedinci. D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top