GO NS: Program Narodne stranke – bez nepotizma i favorizovanja pojedinaca

Postavljeno: 14.04.2021

Ukoliko dođemo na vlast sve snage usmerićemo na korenito menjanje sistema i finalni obračun sa državnom mafijom, korumpiranim insitucijama i okupiranim režimskim medijima, a svi oni za koje se utvrdi da su radili protiv sopstvenog naroda, biće procesuirani- rekao je Predrag Petronijević, član Gradskog odbora Narodne stranke, na ovonedeljnoj konferenciji za novinare

Petronijević je kazao da će Narodna stranka, onda kada bude preuzela odgovornost za vođenje grada, uspostaviti nezavistan rad institucija, nezavisno sudstvo i slobodu medija, te uvesti strogo kontrolisanje rada inspekcijskih službi.

– Na prvom mestu biće nam sprovođenje pravde i zakona, ali i hapšenje svih državnih rukovodilaca i službenika iz prethodne vlasti za koje se dokaže da su zloupotrebom službenog položaja, direktno opljačkali državnu imovinu. Snosiće odgovornost i svi ostali koji su sopstvenu zemlju pretvorili u privatno vlasništvo nekoliko porodica, a sopstveni narod u najjeftiniju robovsku snagu stranih kompanija – poručio je on, dodajući da će odgovarati i svi oni mediji za koje se dokaže da su, po nalogu SNS-a, lažima svesno uticali na javno mnjenje.

Za takva dela, kako je kazao, potrebno je izmeniti zakone, tako da za ista bila zaprećena višegodišnja robija i oduzimanje nezakonito stečene imovine.

– SNS je doneo Zakon o poreklu imovine, i predstavio ga narodu kao borbu sa političkim tajkunima, ali u suštini, po tom njihovom zakonu je samo dovoljno da takvi politički tajkuni samo plate veći porez na ime opljačkanih para od naroda, i oni su zaštićeni od krivične odgovornosti – rekao je Petronijević.

Preuzimanjem odgovornosti za naš grad, Narodna stranka će, između ostalog, insistirati na nezavisnoj kontroli svih institucija, javnih preduzeća i ustanova, ispitivanju svih dosadašnjih privatizacija, rigoroznoj kontroli trošenja budžetskih sredstava na osnovu političke pripadnosti, te na zabrani učešća na tenderima javnih preduzeća svim privrednim subjektima čiji su vlasnici funkcioneri gradske vlasti

– Uspostavićemo sistem – jedan čovek jedna funkcija jedna plata. Imate primere iz vladajuće stranke da njihovi funkcioneri imaju više mesečnih prihoda i naravno svi su iz budžeta, republičkog ili lokalnog, koji mesečno iznose nekoliko hiljada evra, a imamo armiju nezaposlenih mladih i stručnih ljudi koji zbog ove prakse nemaju nikakva primanja – kazao je on, te najavio, kako je rekao, ukidanje botovskih radnih mesta i preusmeravanje novca koji je iz budžeta izdvaja za njihove plate, na socijalna davanja, stipendije za mlade talente ili subvencije za poljoprivrednike.

Narodna stranka će, ukoliko dođe na vlast, ograničiti mandate za javne funkcije, na najviše dva mandata.

– Tako nećemo imati večite direktore i to neuspešne, a ovaj princip će dati šansu mnogim mladim obrazovanim Kruševljanima da ostanu u našem gradu i uključe se u politički život našeg grada, a ne da peru čaše po Nemačkoj jer ovde nemaju nikakvu motivaciju za napredovanje – poručio je Petronijević.

– Ukinućemo nepotizam i favorizovanje nekih porodica u našem gradu, kao i usmeravanje budžetskih sredstava u privatne televizije. Ni jedan privatnik više neće morati da plaća reket ovim porodicama kroz ucene i pretnje da moraju da sklapaju štetne poslovne ugovore sa njihovim privatnim firmama, a to se odnosi i na direktore javnih preduzeća i ustanova, gde se na taj način preusmeravaju budžetska sredstva u private tokove – dodao je on.

Istakao je da će samo oni sa odgovarajućim obrazovanjem moći da obavljuju javne funkcije, te da za preletače neće biti mesta u budućoj vlasti.

– Ne pričam ovde o revanšizmu, već o tome da takve treba zameniti mladim, obrazovanim i stručnim ljudima koji nisu članovi naše stranke, a na fakultetima su imali izvanredne uspehe. Tako ćemo dati šansu mladim i pametnim ljudima– istakao je na kraju Petronijević.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top