Gde su i šta rade: Srboljub Milosavljević

Postavljeno: 03.09.2021

Srboljub Milosavljević, bivši je predsednik Košarkaškog kluba Napredak u Kruševcu.

Za njega, dobro upućeni tvrde da je bio uspešan generalni direktor  nekadašnje Klanične i konzervne industrije ,,22.juli“. To je bilo i presudno 1994/95. godine, kada mu je poverena predsednička uloga u Košarkaškom klubu Napredak.

U duši izazov za mene, u svakom pogledu odgovoran posao. U isto vreme bilo je ,,otrovnih strela“ na moj izbor, koje mi nisu bile prijatne, ali su mi dale podstrek da opravdam ukazano poverenje – besedi nas sabesednik.

Košarkaši Napretka su bili u Prvoj ligi. Kruševljani su bili u prilici da gledaju Partizan i druge velikane. Trener je bio Nebojša Raičević. Kasnije je došlo do promene, pa je kormilo preuzeo Dragan Kostić Kole. Neki su to prihvatili, a drugi osporavali. Uglavnom, punili smo Halu sportova i uživali u majstorijama igrača – svedoči Milosavljević.

Godinu dana kasnije Srboljub je imao zdravstvene probleme. To ga je odvojilo od predsedničkog mesta u Košarkaškom klubu Napredak. U medjuvremenu je penzionisan i ponosan je na svoj učinak u privredi i sportu.

Lj.Marković

 

Ostale vesti

Komentari

  1. Ljiljana kaže:

    Ovaj članak je lepo videti i pročitati, jer je malo interesantnih vesti.
    Ja sve ovo nisam znala za naseg rodjaka Srbu, a sad vidim koliko se angažovao i u sportu i u svom pozivu.
    Divna reportaža.
    Puno pozdrava od Ljilje i Mervyna iz Engleske

1 thought on “Gde su i šta rade: Srboljub Milosavljević

Comments are closed.

back-to-top