FK Napredak proslavlja 75 godina rada i 45 godina od izgradnje stadiona

Postavljeno: 03.12.2021

Kuševački Fudbalski klub Napredak danas proslavlja dva značajna jubilja: 75. godina od osnivanja i 45 godina od izgradnje stadiona. U prostorijama Kluba održan je sastanak Upravnog odbora i svečana Skupština, a na stadionu Mladost otvoren je fan šop namenjen navijačima i simpatizerima Kluba

Priča o Fudbalskom klubu Napredak počela je krajem 1946. godine, spajanjem tri postojeća lokalna kluba – 14. oktobra, Badže i Zakića. Prvu zvaničnu utakmicu klub je odigrao več u januaru naredne godine protiv ekipe Makedonije. Rezultat je bio 1:1, a ostalo je zabeleženo kako je prvi gol u klupskoj istoriji postigao Marko Valok, kasnije igrač beogradskog Partizana…

Tako je počelo. Za 75. godišnjicu Fudbalskog kluba, kruševačkog superligaša, na današnjem sastanku Upravnog odbora odlučeno je da u ovaj organ budu uključeni predsednik Skupštine Kruševca Predrag Vukićević i direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević.

Održana je i svečana Skupštinu nakon koje su potpisani sponzorski ugovori sa “Korporacijom Trajal” i fabrikom “14. oktobar”. Ovom prilikom “Trajal” je potpisao sponzorske ugovore i sa Fudbalskim klubom Trajal i Karate klubom Kruševac, a fabrika “14. oktobar” sa Karate klubom Kruševac i Boks klubom 14. oktobar.

– Samo u Karate klubu Kruševac imamo 200 dece, da ne pominjemo i Boks klub “14 oktobar”, fudbalske klubove Napredak i Trajal. Neophodno je da pružimo konstantnu pomoć i kao Grad i kao privreda, a što se tiče privrede, evo “Trajal korporacija” i “14. Oktobar” su dali jedan snažan zamah, jer danas potpisujemo šest ugovora, a pozivam i ostalu privredu da se uključi i da svoj doprinos sportu – rekao je predsednik Fudbalskog kluba Napredak i generalni direktor “Trajal korporacije” Miloš Nenezić.

Posle sednica Upravnog odbora i Skupštine Kluba i potpisivanja ugovora o sponzorstvu, predsednici Napretka i Trajala, Miloš Nenezić i Vladan Gašić, svečano su na stadionu Mladost otvorili fan šop namenjen navijačima i simpatizerima Kluba.

Obeležavanje jubileja FK Napredak završeno je svečanom akademijom kroz koju je prikazan istorijat kluba i stadiona Mladost i na kojoj su uručena priznanja najznačajnijim ličnostima koje su doprinele da Napredak danas bude to što jeste, među kojima i Bratislavu Gašiću, koji je za Klub posebno vezan:

– Napredak mora da uvek bude u samom vrhu jer to mi Kruševljani od njega očekujemo, to mi Kruševljani želimo. Molim vas, mladi momci, borite se za crveno-bele boje, za Napredak ništa nije dovoljno dobro, kao i za Kruševac, ako nije najbolje.

Čestitavši Klubu na postignutim rezultatima i jubileju, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović je rekao:

– Napredak ne spada u grupu najstarijih klubova u Srbiji, ali je jedan od najznačajnijih. Pamtim ga, još kao mali, kao klub koji je igrao dva puta Kup UEFA, kao klub koji je igrao finale Kupa tada Jugoslavije, koji je dao puno velikih igrača poput Zorana Simovića, Milenka Rajkovića, Dušana Pešića, Pešterca, Jovice Škora, ali posebno pamtim stadion koji je bio možda ponajviše fudbalski u bivšoj Jugoslaviji i mnogo puta sam dolazio u vaš grad da ovde gledam utakmice.

Cilj kluba u ovoj sezoni je, prema rečima predsednika Miloša Nenezića, ulazak u plej of i eventualno osvajanje trećeg mesto u Super ligi, koje bi ekipu odvelo u Evropu.

FK Napredak se takmiči u Super ligi Srbije i u završnici jesenjeg dela prvenstva nalazi se na petom mestu.

S.M.

Ostale vesti

Komentari

  1. Ferenc Puskas kaže:

    Fk Napredak je osnovan 8.decembra 1946.godine. Zbog cega je onda godisnjica osnivanja kluba obelezena 3.decembra?

1 thought on “FK Napredak proslavlja 75 godina rada i 45 godina od izgradnje stadiona

Comments are closed.

back-to-top