FK Napredak izgubio prve dve prijateljske utakmice

Postavljeno: 23.06.2022

Fudbaleri kruševačkog tima odigrali su, u okviru priprema za novo prvenstvo Super lige Srbije u Moravskim Toplicama gde borave do 1. jula, prve dve kontrolne utakmice. Poraženi su od rumunskog Kluža sa 3:0 i od slovenačke Mure sa 3:1

Prvi kontrolni meč, odigran na stadionu u Gornjoj Radgoni, Napredak je odigrao protiv Kluža, šampiona Rumunije i učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Kruševljani su bili dobri u prvih 45 minuta utakmice, u kojima nije bilo golova, ali je u nastavku, kada su se na terenu pojavile nove postave timova, Kluž zaigrao mnogo konkretnije i to krunisao pobedom sa konačnih 3:0.

– Protivnik je možda i bio prejak u ovom trenutku, ali bilo je dobrih momenata u prvom poluvremenu, lošijih u drugom. Potrudili smo se da napravimo dva podjednaka tima, malo izmiksujemo, evidentno je onaj iz prvog bio malo bolji. U svakom slučaju, čeka nas analiza i ozbiljan rad – prokomentarisao je šef Napretkove struke Dušan Đorđević.

Poraženi su Kruševljani i u drugom kontrolnom meču, protiv bivšeg šampion Slovenije, Mure, sa 3:1. Domaći su poveli u 40. minutu iz slobodnog udarca koji je sa više od 20 metara precizno izveo Šroler.U 56. minutu Mura je udvostručila prednost nakon autotogola Projića, a na 3:0 povisio je u 71. efektnim lobom Kovsa. Ivanić je u 73. minutu samo ublažio poraz.

Meč protiv Mure Napredak je igrao sa sledećim igračima: Petrić, S.Jovanović, Mršić, Đeković, Vukajlović, Bolha, Krstić, Kočić, Mladenović, Čečarić, Đ.Jovanović. Igrali su i: Savić, Todorović, Obradović, Projić, Marinković, Rašković, Selović, Laban, Ivanić, Džugurdić, Stevanović, Zogović.

S.M.

FOTO: FK Napredak

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top