FK Napredak dočekuje Spartak: Završiti godinu pobedom!

Postavljeno: 17.12.2021

U poslednjoj ovogodišnjoj prenstvenoj utakmici, FK napredak sutra u Kruševcu dočekuje ekipu subotičkog Spartaka. Ekipe su na tabeli izjednačene po broju bodova i od ishoda meča zavisi sa kakvih će startnih pozicija ući u nastavaka prvenstva u februaru

Posle Crvene zvezde, Napredak je u prvenstvu Super lige poražen i od Mladosti, a pre toga je zaustavljen je i u Kupu. Može li se ta serija poraza prekinuti u samoj završnici ovogodišnje sezone, saznaćemo već sutra, kada Napredak dočekuje ekipu subotičkog Spartaka. Na tabeli je Napredak trenutno peti, a Spartak sedmi, ali obe ekipe imaju identičan broj bodova, po 27.

– Samo ljudi bliski klubu znaju koliko smo problema imali tokom sezone, sa povredama, ali i virusom korone i to je ostavilo trag. Ne tražim alibi, samo želim da kažem da su momci često, silom prilika, bili prinuđeni da igraju na pozicijama koje im nisu prinudne. Protiv dobre ekipe Spartaka očekujem tešku utakmicu. Subotičani od povratka starog šega stručnog štaba Gaćinovića, predvođeni na terenu Nikolićem, koji je pravi lider ekipe, igraju odlično. Ali, sutra igramo kod kuće, pred našim navijačima i imamo obavezu da ostavimo srce na terenu – rekao je pomoćni trener Napretka Nikola Stojanović.

A ako neko poznaje ekipu koja sutra dolazi u Kruševac, onda je to fudbaler Napretka Dejan Kerkez, sa dugogodišnjim stažom u ekipi Spartaka:

– Pobeda nam je veoma potrebna i bitna, iz više razloga. Činjenica je da smo posle utakmice sa Lučancima i fizički i emotivno ispražnjeni, ali profesionalci smo, moramo da se napnemo i potom odemo na odmor sa lepim ukusom, a ne da razmišljamo da li smo mogli bolje – kaže Kekez.

Utakmica između Napretka i Spartaka igra se sutra od 15 sati na ntadionu Mladost, u okviru 21, poslednjeg ovogodišnjeg kola superligaškog prvenstva, nakon koga klubovi odlaze na zasluženu zimsku pauzu, koja bi trebalo da potraje do sredine februara iduće godine.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top