FK Napredak bolji od Skoplja, u Kruševcu uspešno proveren VAR

Postavljeno: 10.07.2021

Novo prvenstvo Super lige Srbije startuje u subotu, 17. jula, ali će Napredak svoj prvi meč odigrati dva dana kasnije. U Kruševcu će, od 21 sat, odčekati ekipu Kolubare

U međuvremenu su, u poslednjoj kontrolnoj utakmici u okciru priprema u Severnoj Makedoniji, fudbaleri Napretka pobedili ekipu novog makedonskog prvoligaša Skoplja. Gol odluke postigao je Marko Tomić u prvom poluvremenu, u 33. minutu utakmice.

Sinoć je na stadionu Mladost proveren i VAR sistem za novu sezonu. Funkcioniše uspešno i ostaje da vidimo koliko će njegov uticaj bitan u novom prvenstvu, kada je objektivnost suđenja na predstojećim utakmicama u pitanju, što je zapravo i svhra njegovog uvođenja. Tom prilikom je odigrana i revijalni meč između omladinaca i kadeta Napretka, a poklon je uručen pobedniku nagradne igre „Navijaj za Napredak! Čarapani, hajde da se prebrojimo!“ Jovanu Đuriću, koji je zatim na utakmici sedeo na klupi u funkciji šefa stručnog štaba:

– Šezdeset i više godina pratim Napredak i eto, sada sam bio i na njegovoj klupi. Svakako, velika čast za mene, i da se upoznam sa ovom decom, jer je moja želja uvek bila da Napredak igra sa svojim podmlatkom. Ovo je gradski klub i oni trebaju da stasavaju da igraju u njemu – rekao je Đurić.

Sa pripremama za novu sezonu počele su i omladinska ekipa, koja će se u predstojećoj sezoni takmičiti u Omladinskoj ligi RIS sa ciljem što bržeg povratka u Omladinsku ligu Srbije; pioniri koji nastupaju u Prvoj ligi FS RIS – najvišem stepenu takmičenja za ovaj uzrast, kao i kadeti koji će i u predstojećoj sezoni igrati u eliti, Kadetskoj ligi Srbije.

S.M.

 

Ostale vesti

back-to-top