FK Duel dobio trenera golmana

Postavljeno: 01.07.2022

Zoran Radenković Vuk iz Makrešana, bivši golman FK Napredak, latio se posla trenera čuvara mreže FK Duel u Kruševcu. Ovo je novinarima saopštio sportski direktor Borislav Zogović.

Mi smo ozbiljan tim i u dogovoru sa Slobodanom Filipovićem Rusom, koji je i najzaslužniji sa saradnicima za sve sto smo postigli, dogovorili smo da rad sa golmanima poverimo Zoranu Radenkoviću Vuku, našem klupskom drugu. Neozbiljno bi bilo da imamo kvalitetne dečake na mreži, a da nemaju svog učitelja – istakao je Zogović.

Radenković je u FK Napredak došao 1973.godine. Branio je i boje Borca iz Bivolja, bivšeg 14.oktobra, koji je izbrisan sa mape postojećih ekipa, te u Dinamu iz Pančeva.

Svuda mi je bilo lepo, naročito u Napretku. Karijeru sam završio 1988. godine i zadovoljan sam učinkom koji sam imao u dresovima pomenutih klubova – istice Radenković.

U Fudbalskom klubu Duel nisu Vuku slučajno poverili posao trenera golmana.

Bili smo zajedno u 14. oktobru i Napretku. Sećam se, vrsni golgeter Pavle Jeftic nas je trenirao.Vuk je tada blistao i u detalje je znao kako mora da se čuva mreza. Prema onome sto je do sada odradio sa našim golmanima, svaka mu čast – poručuje Zogović.

Duel ima veliki broj talentovanih igrača, a 12 su članovi najelitnijih klubova Srbije, poput Crvene zvezde i Partizana. I ovog leta, po tradiciji, pripremaće se u Brzeću.

Lj. Marković

Ostale vesti

back-to-top