Finale Kupa Srbije: Četiri medalje za kruševačke boksere

Postavljeno: 02.07.2024

Finale Kupa Srbije u boksu održano je na Zlatiboru od 28. do 30. juna gde su bokseri BK „14. oktobar – Kruševac 037“ osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju

Završni turnir Kupa Srbije je okupio najbolje klubove iz čitave države. Tom prilikom, Bokserski savez Srbije je uručio pehar Bokserskom klubu „14. oktobar – Kruševac 037“ kao najboljoj ekipi iz regiona Šumadije i Pomoravlja.

Mladi kruševački bokseri su se odlično pokazali na samom turniru. Sva četiri takmičara koja su učestvovala su osvojila medalje. Teodor Josijević, Miloš Mihajlović i Lazar Lazić su osvojili zlatne medalje, dok je Ognjen Mihailović izgubio u finalu preglasavanjem sudija, pa je morao da se zadovolji srebrnim odličjem.

Takmičenje su propustili Vuk Vukajlović, Sergej Miljković i Andrija Vukadinović koji su zbog bolesti i povišene temperature morali da ostanu u Kruševcu.

U sklopu finala Kupa Srbije prvi put je održan Forum bokserskog sporta čiji je cilj promocija ove plemenite veštine u Srbiji. Takođe, na forumu je definisana strategija razvoja boksa u Srbiji za naredne četiri godine.

N.L.

 

Ostale vesti

back-to-top