Festival muzike za decu – zbog korone revijalni i na otvorenom

Postavljeno: 10.10.2020

Treće revijalno izdanje muzičkog festvala za decu Rasinskog okruga zbog epidemiološke situacije organizovano je na platou ispred Kulturnog centra. Nije bilo audicija, proba ni takmičenja, ali izostanak takmičarskog duha nije umanjio dobro raspoloženje i brojne publike i malih izvođača, članova i članica Dečijeg hora Kulturnog centra pod dirigentskom palicom Violete Jovanovski i uz korepeticiju Ivane Todosijević

Izvodile su se kompozicije koje su prošle godine tekstopisci i kompozitori poklonili Festivalu, odričući se autorskih prava, a vedro druženje sa brojnom publikom započeto je malim igrokazom koji nas je podsetio na važnost poštovanja mera za sprečavanje širenja korona virusa.

Baloni, svetlosni efekti, kreativna vizuelna podrška sa ekrana u pozadini, sve je to i ove godine opravdalo krilaticu koja je pratila prošlogodišnji Festival – mala Evrovizija – i pokazalo nameru organizatora, kruševačkog Kulturnog centra, da sačuva i razvija ovaj kulturni događaj uprkos izazovima epidemije.

– Cilj nam je da u narednom periodu ovaj festival preraste u međunarodni. Misija Kulturnog centra je obrazovanje dece, a ovaj festival je podrška muzičkim talentima u njihovom muzičkom obrazovanju i usavršavanju – poručila je direktorka Kulturnog centra, Violeta Kaplarević, potvrđujući da „Festival raste uz podršku talentovane dece, roditelja, tekstopisaca, kompozitora i nastavnika muzike Rasinskog okruga”.

Kaplarević se zahvalila gradu Kruševcu koji je pokrovitelj Festivala, Ministarstvu kulture i informisanja na projektnoj podršci, kompozitoru Miroljubu Aranđeloviću Rasinskom, profesorkama Muzičke škole Stevan Hristić, te pojedincima iz gradske vlasti, kao i lokalnim televizijama za medijsku podršku. Na početku festivala njima su uručene zahvalnice, a na kraju se Kulturni centar slatkim poklonima zahvalio i malim izvođačima. Za njih je pravi mali pedagoški koncert posvećen bezbednosti u saobraćaju pripredila umetnica Mari Mari.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top