Festival “Mali Joakim” treći put u Kruševcu

Postavljeno: 14.11.2021

Od 15. do 22. novembra u Kruševačkom pozorištu održava se Festival predstava za decu i mlade „Mali Joakim“. Kruševačka pozorišna publika moći će da pogleda osam predstava koje konkurišu za nagrade Festivala

 Kruševačko pozorište igra predstavu „Kapetan Džon Piplfoks“, koja 15. novembra otvara Festival.

Za utorak (16.11.) je zakazana predstava Kraljevačkog pozorišta „Slavuj i kineski car“. U sredu (17.11.) Regionalno pozorište Novi Pazar izvodi „Pepeljugu“.

U četvrtak Narodno pozorište Pirot igra predstavu „Milica od pepela“ dok je za petak (19.11.) zakazana predstava Pozorišta za decu Kragujevac, pod nazivom „Bambi“.

Prvog dana vikenda (20.11) Pozorište „Zoran Radmilović“ iz Zaječara izvodi predstavu „Lepotica i zver“, dok će u nedelju (21.11) Narodno pozorište iz Leskovca odigrati „Pinokija“.

Festival se završava predstavom Šabačkog pozorišta „Čarobni pasulj“, koja se,  u čast nagrađenih, igra u ponedeljak (22.11).

Sve predstave igraju se u dva termina, od 17 i 19 časova.

-Cena karte za pojedinačne predstave je 200 dinara, a ukoliko se kupi komplet za sve predstave, dobija se popust od 20 odsto. Raspolažemo sa pola kapaciteta sale, svako drugo mesto je slobodno, osim u slučaju kada se radi o porodici te su onda sastavljena sedišta. Maske su obavezne, dezinfekciona sredstva, ali i merenje temperature. Takođe, nema zadržavanja u foaeju – objašnjava Svetlana Đurđević, PR Kruševačkog pozorišta.

Organizatori se  nadaju se da će učesnici, ali i publika biti zadovoljni Festivalom, a domaćini ne kriju ambiciju da predstava „Kapetan Džon Piplfoks“ osvoji nagradu.

Podsećamo da Kruševačko pozorište ima tradiciuju igranja predstava za decu te da je trenutno na njegovom repertoaru deset takvih komada.

S.M.

 

 

Ostale vesti

back-to-top