Džudistima Kruševca četiri bronzana pojasa

Postavljeno: 02.03.2022

Za Džudo klub Kruševac, koji postoji od 1969. godine, vlada uverenje da je porodični klub, jer su se, godinu dana nakon njegovog osnivanja, rođena braća Milan i Dušan Živojinović, latili posla trenera i do sada postigli zavidne rezultate.

-Nedavno smo imali polaganje ispita za pojaseve. To je u praksi džudoa neminovnost posle godinu dana vežbanja. Svih 20 naših članova je dobilo prelazne ocene, a četvorica su stigli i do bronzanog pojasa, što je najveće priznanje za one koji uče ovaj sport. To su Mladen Vesligaj, Gojko Simonović i otac i sin Aleksandar i Sava Miljković. Malo neobično, ali u našem Klubu su u stroju istinski sportisti, otac i sin, što je za sve sportove, ne samo za džudo, dosta neobično. Drago nam je što su na ovom ispitu zrelosti svi momci pokazali dosta znanja i umeća. Imamo, inače, lepe uslove za rad u prostorijama Sportskog centra u Kruševcu, gde su i karatisti Kruševca – priča Milan Živojinović.

Njegov brat Dušan odmah je, kada i Milan, prihvatio ovaj zadatak i njih dvojica godinama imaju šta da pokažu mlađim naraštajima u gradu pod Bagdalom.

I ovo je jedna retkost u kruševačkom sportu. Nas dva brata rođena, jedan klub, na istom smo zadatku, da mlade odvojimo od raznih poroka i naučimo svim veštinama u džudou. Za sada uspevamo, što je potvrdila i ova generacija na polaganju ispita za pojaseve, a očekujemo da će tako biti i nadalje – istiće Dušan Živojinović.

Lj. Marković

Foto: Džudo klub Kruševac

 

Ostale vesti

back-to-top