Dve Anastasje – tri medalje za takmičare PK Rasina

Postavljeno: 22.12.2020

Na državnom prvenstvu Srbije u plivanju u Beogradu, devojčice kruševačkog Plivačkog kluba Rasina osvojile su tri medalje. U žestokoj omladinskoj konkurenciji Anastasija Nikolić osvojila je zlato na 200 metara prsno, a Anastasja Dimitrijević u pionirskoj, izborila se za dva zlata

– Bilo je mnogo dobrih takmičara i otuda je ovaj naš uspeh veći. Ja sam se potrudila da ne izneverim nikog u klubu i pokažem kako mi u Rasini to radimo – kaže Anastasija Nikolić.

Po rečima trenera Dragana Petrovića, koji je u klubu od osnivanja 1984. godine, u takmičarskom pogonu je tridesetak plivača.

– Imamo sopstvenu Školu plivanja, dobre uslove za rad i sve to nam daje za pravo da se radujemo svakom uspehu. Bez razlike, svi su vredni, što potvrđuju i rezultati svih ovih godina postojanja – navodi trener Dragan Petrović.

U glavnom gradu države Srbije, na pomenutom takmičenju, među pionirima Anastasija Dimitrijević (na slici) bila je prva dva puta: na 200 metara prsno i mešovito.

– Srećna sam što smo obradovali sve simpatizere našeg kluba. One koji, kada se takmičimo na primer u našem gradu, dolaze da nas bodre. Hvala svima koji imaju poverenja u ono što godinama uspešno radimo. Nastojaćemo da budemo još bolji – ističe Anastasija Dimitrijević.

Dve Anastasije, tri medalje na Prvenstvu Srbije, za takmičarke kruševacke Rasine. Rezultat koji bi i mnogi drugi klubovi poželeli.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top