Dve akcije dobrovoljnog davanja krvi, dođite!

Postavljeno: 17.11.2020

U četvrtak (19.novembar) u prostorijama Crvenog krsta biće organizovana akcija doborovoljnog davanja krvi, a dan ranije, u lokalu Park na Kosturnici. Akcije će biti sprovedene uz poštovanje svih propsianih mera u borbi protiv korona virusa

Uz napomenu da na akciju ne dolaze oni koji imaju simptome koji mogu da se dovedu u vezu sa korona virusom ili su bili u kontaktu sa kovid pozitivnom osobom, kruševački Crveni krst poziva sve građane koji su zdravi a žele i mogu da daju krv, da se odazovu akciji.

Akcija koja će sutra (18.novembar)  biti organizovana u lokalu Park na Kosturnici trajaće od 9 do 14 časova, a  dan kasnije, doborovoljni davaoci mogu da daju krv u prostorijama Crvenog krst, od  8 do 14 časova.

U Crvenom krstu kažu da je  od početka godine  organizovano 35 akcija doborovoljnog davanja krvi u kojima su prikupljene  2. 264 jedinice  krvi. Samo u poslednjoj akciji prikupljene  su 64 jedinice, a ono što je posebno obeležilo tu akcija je što je jedna od davateljki , naša sugrađanka Anka Ružić, krv tada dala 99. put.

Kruševački Crveni krst podseća potencijalne donore krvne plazme sa antitelima na korona virus,  da od prošlog meseca ovu humanu misiju mogu da obave i u Zavodu za transfuziju krvi u Nišu, a ne samo u Beogradu i Novom Sadu, kako je do sada bilo.

Prijave za doniranje krvne plazme sa antitelima, mogu se izvršiti putem sajta donirajplazmu.gov.rs ili putem telefona 19819.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top