Duplo više kovid pregleda, povećava se broj lekara u ambulanti

Postavljeno: 10.01.2022

Broj pregleda u kruševačkoj kovid ambulanti dupliran je u prvoj nedelji ove godine, u odnosu na poslednju nedelju prošle godine. Od sutra će, umesto desetoro lekara u toj ambulanti u tri smene biti angažovano 14 lekara

Podaci nadležnih pokazuju da, iako je broj pregleda dupliran, pacijenti dolaze sa lakšom kliničkom slikom.

Dnevno imamo oko 350 pregleda, od kojih je 270 prvih, ostali su kontrolni, što je skoro duplo više u odnosu na kraj godine. Među testiranima trećina uzoraka bude pozitivna. Simptomi su blaži nego ranije, a pacijenti uglavnom imaju curenje nosa, koje je praćeno temperaturom, a ima slučajeva kada nema ni temperature – rekla je za KruševacGrad koordinatorka u Kovid ambulati dr Tamara Ilić.

Broj lekara u toj ambulanti će, prema njenim rečima, od sutra (11. januara) biti povećan na 14. Do sada ih je bilo desetoro, dok je preNove godine radilo njih šestoro, jer je bilo manje pacijenata. Kovid ambulanta radi od 7 do 22 sata.

Inače, u poslednja 24 sata, u Kruševcu je, prema podacima Zavoda za javno zdravlje, potvrđeno  86 novih slučajeva korone, u Brusu 21, Varvarinu 19, a u Ćićevcu još 5 slučaja dok za područja opština Aleksandrovac i Trstenik podaci danas nisu stigli. Od 3. do 10. januara u Kruševcu je potvrđeno 565 novih slučajeva oboljevanja, dok ih je u Rasinskom okrugu 976.

J.B.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top