Duo klarinet i klavir, koncert u Maloj sali Kruševačkog pozorišta

Postavljeno: 09.02.2022

Klarinetista Darko Perčević uz klavirsku pratnju Uki Ovaskainena, održaće večeras (9. februara) koncert u Maloj sali Kruševačkog pozorišta

Koncert počinje u 18 časova, a umetnici će izvesti dela San-Sansa, Bramsa, Vebera i Popovića.

Darko Perčević je rođen u Kruševcu 1988. godine, a osnovnu i srednju školu završio je u Kraljevu. Po završetku osnovnih studija, specijalizirao je na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu. Master studije završio je 2014. godine na ciriškom univerzitetu umetnosti. Dobitnik je brojnih državnih i međunarodnih nagrada. Radio je kao profesor klarineta u nekoliko muzičkih škola, a jedan je od osnivača i članova Nacionalne srpske klarinetske asocijacije. Između ostalog, osnivač je i direktor međunarodnog festivala klasične kamerne muzike „Zamak umetnosti“ Vrnjačka Banja.

Uki Ovaskainen je studirao na Muzičkoj akademiji u Helsinkiju, na Kraljevskom danskom konzervatorijumu. Nastupa kao solista i kamerni muzičar u Srbiji, ali i brojnim evropskim muzičkim festivalima. Radi kao aktivni organizator najrazličitijih turneja kamerne muzike, ali i kao klavirski saradnik na Međunarodnom takmičenju Muzičke omladine u Beogradu. Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu angažovan je na katedri za gudačke instrumente.

Foto: Kulturni centar Kruševac

S.M.

Ostale vesti

back-to-top