DS Kruševac: “Rekonstrukcija centra – nepotrebno trošenje para

Postavljeno: 24.09.2020

Da su radovi na rekonstrukciji centra grada  „neodgovorno i nepotrebno“ trošenje budžeta u trenutku kada grad ima više gorućih problema, smatra gradsko odbor Demokratske stranke. U saopštenju upućenom medijima, kruševačke demokrate smatraju da je u situaciji epidemije, kada se, kako navode, prihodi budžeta smanjuju i ekonomska kriza kuca na vrata, budžetska sredstva treba usmeravati na rešavanje problema koji, po njihovim rečima, otežavaju život građana

Među najvažnijim problemima koje DS vidi u Kruševcu su zastoj u pokrivanju čitave teritorije grada snabdevanjem vodom za piće iako je, kako navode, kapacitet Fabrike vode odavno povećan, te činjenica da veliki broj naseljenih mesta nema kanalizaciju.

Umesto da uđe u rešavanje problema koji otežavaju život građana, što obećava već duže vreme, a posebno u izbornoj kampanji, vlast se odlučuje da neodgovorno i nepotrebno menja prioritete i troši veliki novac na rekonstrukciju centra grada i pored smanjenih prihoda budžeta – navodi se, između ostalog, u saopštenju gradskog odbora Demokratske stranke. Dodaje se i da „vlast, suprotno zakonu“ tender za radove na trgu raspisuje u junu, u jeku epidemije.

Demokrate kritikuju i povećavanje troškova rekonstrukcije koje je predviđeno u rebalansu i traže od gradske vlasti da odgovori na pitanja zašto se u situaciji kada nam preti ekonomska kriza novac troši na rekonstrukciju centra, ko je uradio procenu vrednosti rekonstruukcije, te pod kojim uslovima je raspisan tender i izabran izvođač radova. 

Takođe, u saopštenju DS-a se odbornici gradskog parlementa pozivaju da pokrenu raspravu o ovim temama. 

N.B.

Ostale vesti

back-to-top