Država će u “Rosulje” uložiti 6 miliona evra

Postavljeno: 18.06.2020

Na aerodromu “Rosulje” u toku su radovi na završetku hangara i izgradnji piste, a tu lokaciju danas je obišla potpredsednica Vlade i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović

– Za završetak hangara, ali i za rad tog aerodroma Vlada je opredelila 32 miliona dinara. U njega ćemo do 2023. godine uložiti 6 miliona evra da bismo mogli mnogo više da ga koristimo. Možda neko to ovog trenutka veruje ili ne veruje ali tako je bilo i kada sam pre četiri godine govorila za Kraljevo i za Niš, pa mi sada u Kraljevu imamo 440 hiljada putnika zaključno sa prošlom godinom – kazala je ona. 

Što se tiče Moravskog koridora Mihajlovićka je kazala da se na njemu radi 24 sata, da se radi i pod reflektorima  noću, da se zna koji su rokovi i da će Kruševac vrlo brzo biti spojen sa koridorom što je veoma važno za investicije.

– Važno je da ljudi ostanu ovde da žive, da deca naše dece ostanu ovde, da mogu da žive u Kruševcu, a da idu da rade u drugi grad, da idu iz grada u grad,  a da se vraćaju u svoj zelen, čist i razvijen grad –  kazala je ona. 

Inače, aerodrom Rosulje početkom ove godne je prešao u vlasništvo Aerodroma Srbije prešao nakon što je prethodno Skupština Grada Kruševca donela Odluku o prenosu osnivačkih i vlasničkih prava na Republiku. 

Prema ranijim informacijama javno preduzeće Aerodrom Rosulje pod nadležnošću lokalne samouprave postoji od 1995. godine, a projekat njegove izgradnje pokrenut je 2007. godine. Od tada je lokalna samouprava otkupila 40 hektara zemljišta, a iz lokalnog budžeta je 2017. godine izdvojeno 100 miliona dinara za radove na poletno – sletnoj stazi. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top