Druženje sa golubovima

Postavljeno: 30.12.2020

Penzionerka Natalija Dumanović (88), iz Jug Bogdanove u Kruševcu, svakodnevno druguje sa grupom golubova. Ljubav je uzajamna

– Puštam ih da slete i u sobu. Ništa mi nije teško samo da ih mazim i pazim.Uvek kada slete na prozore vidim da očekuju hranu. Svesna sam da im je hrana neophodna. To sa pšenicom nije veliki izdatak, a oni se raduju kao mala deca – priča bivša radnica Industrije mašina i komponenata 14. oktobar, Natalija Dumanović.

– Primetila sam da su dve ptice od onih koje su svakodnevno sa mnom, glavnokomandujuće za sve, ali se, ipak, dobro slažu – otkriva nam Natalija detalje o svojim ljubimcima.

Dok neki drugi ljudi nemaju razumevanja za ptice, ova humana Kruševljanka, rođena u Skoplju i poput mnogih drugih svojih zemljaka i porodica iz Makedonije, u ratno vreme došla i zauvek ostala u Kruševcu, obradovala se i prinovama.

– Na terasi, moji golubovi su iznedrili dva mladunčeta. Sada su već odrasli i lete. A samo da ih čovek vidi kako se vole i pomažu. Zbog toga smatram da svako od nas valja da im bude od pomoći – poručuje Natalija Dumanović.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top