Dragan Ivanović: Bitan nam je dobar start

Postavljeno: 22.07.2020

Desetak dana preostalo je do početka novog prvenstva Super lige Srbije, a trener Ivanović ističe kako je veoma bitno da ga Napredak dobro otvori. U međuvremenu je ekipa pojačana i Nikolom Lekovićem

Napredak je u prelaznom roku napustilo 11 igrača sa ugovorima, kao i trojica na pozajmici. Zato se puno očekuje od pridošlica, među kojima je poslednji koji je došao u tim iskusni levi bek Nikola Leković. Ovaj tridesetogodišnji defanzivac je zimus stigao u Tuzla Siti kao veliko pojačanje, ali je zbog pandemije koronavirusa za tu ekipu odigrao samo tri utakmice.

U Napretku će igrati ponovo, s obzirom da je u njegovom dresu već nastupao, u sezoni 2016/17. godine. U karijeri je nastupao za veliki broj klubova, a najveći trag je ostavio u Radu i Partizanu. Igrao je i u Poljskoj, Grčkoj, Bjelorusiji i Turskoj.

– Nisam imao dilemu oko prelaska u Napredak. Takav poziv se ne odbija. Dragan Ivanović je jedan od najboljih trenera, a Kruševac je fudbalski grad. Nadam se da će i navijači uskoro moći na tribine – rekao je Leković.

Iza Napretka su pripreme na Tari u okviru kojih su odigrane kontrolne utakmice u kojima Napredak nije zabeležio očekivane rezultate.

– Nije bio prioritet postizanje rezultata, koliko uklapanje tima. Svi igrači su na skeneru, najvažnije mi je da vidim sa kojim najjačim snagama možemo da se suprotsavimo već u prvom kolu Partizanu. Dobro je što smo uspeli da hendikep odlaska standardnih igrača u timu popunimo dolaskom proverenih fudbaleraa kao što su Nikola Leković, Miroljub Kostić, vratio se Umaru Abubakar čije fizičko stanje, naravno, nije najbolje, ali ima iskustva koje je važno. Veoma nam je bitan dobar start i daćemo sve od sebe da takav i bude – rekao je šef stručnog štaba Dragan Ivanović.

Nova prvenstvo Super lige počinje 1. avgusta, a u prvom kolu Napredak dočekuje ekipu Partizana. „Generalka“ koja tome prethodi je prijateljska utamica protiv Crvene zvezde u subotu, 26. jula.

Ostale vesti

back-to-top