Donatorsko igranje „Kralja Ibija“- pomozimo da odu na međunarodni festival!

Postavljeno: 02.09.2022

U subotu, 3. septembra od 19 časova u Beloj sali Kulturnog centra, neformalna umetnička grupa „Kulturociklin“ odigraće najnoviju i višestruko nagrađivanu predstavu „Kralj Ibi“.

„Kulturociklin“ je, naime, sa ovom predstavom ušao u selekciju jubilarnog, 10. Juventafesta, koji se održava u Sarajevu. Kako bi 19 učesnika iz Kruševca otišlo na Festival, gledaoci koji sutra dođu na predstavu, moći će da daju donaciju.

Predstava „Kralj Ibi“ u produkciji neformalne umetničke inicijative „Kulturociklin“ i Kulturnog centra, je u selekciji od 92 predstave, nominovana za učešće na Juventafestu (Međunarodni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralštva), koji se održava od 7. do 12. septembra u Sarajevu.

“Kralj Ibi“ je jedina predstava iz Srbije koja je nominovana za učešće na ovom značajnom Festivalu.  Prema propozicijama, Festival učesnicima obezbeđuje smeštaj i ishranu tokom boravka, dok učesnici snose putne troškove. „Kulturociklinu“ je potrebno 150 hiljada dinara za odlazak19 učesnika na Festival, te će sutra u Kulturnom centru, uz igranje predstave, biti organizovano sakupljanje sredstava.

Inače, ova predstava ostvarila je izuzetne rezultate na festivalima u regionu osvajajući nagrade,  za najbolju predstavu i najbolju mušku ulogu –  Angažman fest-a (2021, Dom omladine Beograd) i nagradu Srebrni paž, takođe za najbolju glavnu i sporednu mušku ulogu i najbolju originalnu muziku  na Međunarodnom festivalu Majske igre (2022, Bečej).

„Kulturociklin“ je neformalna umetnička inicijativa koja godinama deluje volonterski, beležeći pri tom vrlo značajne rezultate na međunarodnim festivalima (grupa je, između ostalog, i UNESKO predstavnik za kretivnu dramu u Srbiji, primer reprezentativne prakse i inovativnog rada, dobitnik ekološkog putokaza za mentorski rad sa mladima i više od 40 drugih priznanja).

O aktivnostima „Kulturociklina“ više informacija možete dobiti putem  linka – https://kulturociklin.com.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top