Donacija dijaspore kruševačkoj Bolnici

Postavljeno: 20.09.2020

Zajednica Srba iz Forarlberga, pokrajine u Austriji, donirala je kruševačkoj Opštoj bolnici električne krevete za negu bolesnika. Vrednost donacije je 25.000 evra

Pored devet električnih kreveta za potrebe Neurološkog odeljenja, donirana su i jedna invalidska kolica, te osam kilograma pampersa za odrasle.

– Od naših ljudi koji žive i rade u Austriji zatražili smo pomoć za kruševačku Bolnicu koja se kao i sve ostale zdravstvene ustanove kod nas i svetu suočava sa brojnim problemima zbog pandemije korona virusa. Oni su se rado odazvali da pomognu, a u kontaktu sa direktorkom Bolnice, saznali smo da su električni kreveti itekako potrebni – kazao je naš sugrađanin Boban Kostić, inače državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, koji je zajedno sa Kruševljaninom Željkom Nedeljkovićem, došao na ideju da se za pomoć obrati Zajednici Srba iz Forarlberga.
Kostić kaže da su u tom udruženju, u kome inače nema Kruševljana, spremni da nastave da pomažu našem gradu, te da je izvesno da će ovaj vid saradnje sa dijasporom biti nastavljen.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top