Dogradnjom dva vrtića do novih 200 mesta

Postavljeno: 25.05.2021

U okviru projekta „Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje“ radiće se dogradnja vrtića „Golub mira“ u naselju Ujedinjene nacije i vrtića „Labud“ u naselju Pejton nakon kojih će Kruševac dobiti 200 novih mesta u obdaništima

U projekat je uključeno 35 predškolskih ustanova, Kruševac je jedan od pet gradova koji će prvi dobiti dodatna mesta, a ceo projekat bi trebalo da bude završen do sredine 2023. godine. 

– Mi smo već imali dva spremna projekta za dogradnju, u vrtićima  „Golub mira“ u naselju Ujedinjene nacije i „Labud“ u Pejtonu radiće se dogradnja od 500 kvadrata sa celokupnom opremom, na ovaj način biće obezbeđeno 200 mesta za mališane u ova dva vrtića – kaže za KruševacGrad Vesna Živ ković direktorka PU“Nata Veljković“.

Povećanje prostornih kapaciteta, kako bi u dogledno vreme obdaništa mogla da prime više mališana uz bolje uslove za boravak i rad, samo je jedna od komponenti ovog projekta koji se sprovodi od 2018. godine.

– Obuke za vaspitače, besplatni programi za decu i oprema za vrtiće u Čitluku i Šiljegovcu neke su od aktivnosti koje je PU „Nata Veljković“ već realizovala u sklopu projekta – napominje Živkovićka.

Inače, projekat „Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja” realizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a finansira se iz zajma Svetske banke, vrednog 47 miliona evra od kojih je za izgradnju 32 i dogradnju još tri vrtića u Srbiji namenjeno 32,5 miliona evra.

D.M.

Ostale vesti

back-to-top