Dodelom medalja sinoć završene 50. „Župske julske igre“

Postavljeno: 08.07.2024

Sa velikim interesovanjem završena je tradicionalna sportsko-turistička manifestacija „Župske julske igre – Mitrovo Polje 2024“, jedna od najvećih amaterskih takmičenja u Srbiji. Tereni Odmarališta Crvenog krsta „Milutin Andrejić“ bili su centar sporta, mladosti i prijateljstva, a u to su se mogli uveriti mnogobrojni takmičari i gosti od 5. do 7.jula. 

Učešće sportista, pretežno mladih, na Župskoj Olimpijadi bilo je masovno. Izvrsna atmosfera i fer-plej obeležili su ovogodišnje vrlo uspešno izdanje smotre mladosti, koja je na zadovoljstvo svih zaista uspela i bila vrlo posećena.

Uz nekoliko prigodnih reči, 50.jubilarne „Župske julske igre“ zvanično je zatvorila predsednica opštine, Jelena Paunović.

Bilo je zaista prelepo na ceremoniji dodele medalja, pehara i priznanja, na kojoj je uvaženi gost bio Ljubiša Đorić, župska legenda i jedan od osnivača Igara, koji je poručio da ne smemo zaboraviti važnost i one koji su ugradili sebe u ovu sportsku manifestaciju.

Ove godine, po disciplinama, pobednici su sledeći takmičari i ekipe: U šahu najbolji je bio Nenad Milanović, drugo mesto zauzeo je Goran Danilović, dok je treći bio Radoljub Vukojičić.

U stonom tenisu prvi je bio Aleksandar Petrović, drugi Nemanja Živković, dok je Goran Danilović zauzeo treće mesto. U ženskoj konkurenciji prva je bila Katarina Lačnjevac, srebrnu medalju osvojila je Eva Jotić, a bronzanu Jelena Milošević.

Najbolji plivač na Igrama je Uroš Pljakić, drugo mesto osvojio je Veljko Žarković, dok je treći bio Filip Ivković.

Narodna nadmetanja bila su posebno zanimljiva. Stefan Luković osvojio je prvo mesto u bacanju kamena s ramena, drugi je bio Aleksandar Ćalić, dok je treći Goran Stanković. U nadvlačenju konopa prva je bila ekipa Arbat Fruits Lepenac, drugi Laćisled, dok je treća bila Ržanica.

U basketu (seniori) ekipa Humanitarni derbi Župe osvojila je prvo mesto, Badnjak je bio drugi, Kladionica Atlantik treći.

U odbojci (žene) ŽOK „Župa“ je osvojila zlato, dok je ekipa OK „Župa“ osvojila drugo mesto.

U odbojci na pesku (seniorke) zlato su osvojile Teodora Dekić i Petra Starinac, dok su Dunja i Tijana Radojičić bile srebrne.

Kod muškaraca u odbojci na pesku, najbolji su bili Ogi i Mina, drugo mesto zauzeli su Filip i Uroš, dok su treći Čola i Toska.

U malom fudbalu – godište 2009/2010, prvo mesto osvojila je ekipa ŠF Vukovi – Brus, FK Župa 1 je osvojila srebrnu medalju, dok je FK Župa 2 bila treća.

Ekipa FK Trstenik  je osvojila prvo mesto u malom fudbalu – godište 2011/2012, ekipa ŠF Karioke osvojila je drugo, dok je Autoplac Tuleš zauzeo treće mesto.

U malom fudbalu – godišnje 2013/2014 prvi su bili FK Orlići, drugi Nidža i drugari, dok su bronzanu medalju osvojili ŠF Vukovi – Brus.

Mali fudbal, u konkurenciji veterana, najbolje igra ekipa Stanite godine, Hala sportova Župa osvojila je drugo, dok je treće mesto zauzela ekipa Vražogrnci.

Majstori igre na „petoparcu“ je i ove godine ekipa Dva brata Rogavčina, koja je u uzbudljivom finalu pobedila Župski biser Laćisled. Treće mesto u malom fudbalu – seniori, osvojio je FUD Brus.

Sve čestitke dobitnicima nagrada!

O.M.

Foto: Fejsbuk/ Informativna služba Doma kulture Aleksandrovac

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

back-to-top