Dodeljene Vidovdanske nagrade najuspešnijim učenicima kruševačkih osnovnih i srednjih škola

Postavljeno: 25.06.2024

Grad Kruševac je tradicionalno povodom Vidovdana nagradio 200 učenika osnovnih i srednjih škola, koji su iz pojedinih nastavnih predmeta osvojili jedno od prva tri mesta na Republičkim, Međunarodnim takmičenjima i Olimpijadama znanja. Ove godine Grad je izdvojio 15.000 dinara za pojedinačne i 12.000 za ekipne nagrade.

Zapaženi rezultati koje su učenici ostvarili na prestižnim takmičenjima svedoče o velikom trudu i ozbiljnim pripremama učenika uz podršku njihovih mentora.

Nagrade je učenicima uručio gradonačelnik Ivan Manojlović.

– Grad Kruševac je ove godine izdvojio iz budžeta četiri miliona dinara za nagrade. Ove godine 12.000 dinara odvojili smo za ekipne, a 15.000 za pojedinačne nagrade. Danas imamo to zadovoljstvo da nagradimo 200 učenika koji su na Republičkim i Međunarodnim takmičenjima osvojili pojedinačne i ekipne nagrade. Naredne godine nagradićemo i đake koji su ostvarili značajne rezultate na Regionalnim takmičenjima. Ove godine ustanove u kulturi i Sportski centar Kruševac pokloniće učenicima besplatne Vidovdanske kartice za praćenje njihovih programskih sadržaja – istakao je gradonačelnik i čestitao roditeljima, nastavnicima i direktorima škola koji su đake podržavali na njihovom putu uspeha i poželeo im još mnogo uspeha u obrazovanju i ličnom životu.

Svi učenici su nagrađeni knjigom „Kulturna istorija Srba“, autora Jovana Deretića.

Atmosferu su dodatno ulepšali učenici Muzičke škole „Stevan Hristić“, izvođenjem kompozicije Volfganga Amadeusa Mocarta.

Događaju su prisustvovali gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović, predstavnici Grada, direktori javnih ustanova i preduzeća, nastavnici i roditelji.

O.Milićević

Ostale vesti

back-to-top