Dodeljene nagrade u okviru konkursa „Moj ljubimac“ (VIDEO)

Postavljeno: 16.12.2022

Danas su, u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac, dodeljene nagrade na konkursu „Moj ljubimac” 2022. Na ovoj smotri, koja se održava po četvrti put, nagrađeni su učenici predškolskog uzrasta, ali i učenici osnovnih i srednjih škola, a dodeljene su i tri specijalne nagrade.

-Zaista su se ove godine deca i mladi potrudili da snime filmove o svojim ljubimcima. Konkurs je bio raspisan u novembru. Dobili smo tridesetak radova. Reč je o igrano-dokumentarnim, dokumentarnim, igranim i video klipovima o kućnim ljubimcima. “Pet movie – Moj kućni ljubimac” je sam naziv našeg konkursa, a deca su, razume se, bila maštovita i na najbolji način su prikazali svoje miljenike. Filmovi su ograničeni na pet minuta. I ove godine smo uspeli da ostvarimo svoj cilj, a to je unapređenje pozorišne i filmske kulture kod dece. Pripremili smo vredne nagrade poput tablet računara i opreme za kućne ljubimce.– rekla je Violeta Kaplarević, direktorka Kulturnog centra Kruševac

U kategoriji predškolskog uzrasta prvo mesto osvojio je Ilija Lazarević,  a drugo mesto Jovan Lazarević. Kod mlađih osnovaca, prvo mesto pripalo je Anki Miladinović, drugo Leni Nikolić, dok je treće mesto zauzela Anđelka Simić.

Od petog do osmog razreda, nagrade su raspoređene na sledeći način: prvo mesto Nina Spasić, drugo mesto dele Aleksa Živković, dok je na trećem mestu Luka Mijajlović.

Nevena Jeftović zauzela je prvo mesto u kategoriji srednjoškolaca, dok su  drugo mesto podelili Lazar i Mihajlo Veljković.Specijalne nagrade za originalnost, muziku i šarm uručene su Jeleni Filipović, Uni Maksimović, Leni Dobričić i Vasiliju Petroviću.

-U filmovima i video klipovima prikazane su različite životinje, papagaji, zečevi, hrčci, ali najzastupljenije su naravno mačke i psi. Pored glavnih nagrada, uručićemo zahvalnice i diplome za učestvovanje – istakla je Slađana Obradović, glavna i odgovorna urednica programa Kulturnog centra Kruševac.

Žiri, koji je odlučivao o nagradama, bio je sastavljen od učenika Gimnazije, smer za scensku i audio-vizuelnu umetnost.

V.M.

Ostale vesti

back-to-top