Dodatni radovi na Trgu vredni 40 miliona dinara

Postavljeno: 15.09.2020

Zbog zamene 35 kilovoltnog kablovskog voda koji od Trga kosovskih junaka vodi do kružnog toka na Trgu mira, projekat rekonstrukcije Trga kosovskih junaka koštaće 40 miliona dinara više od planiranih 150 miliona za ovu, odnosno ukupno 383 miliona dinara zaključno sa 2021. godinom

Reč je o kablovskom vodu koji je, kako su nam objasnili iz kruševačke Elektrodistribucije, od izuzetne važnosti za snabdevanje centra Kruševca električnom energijom i ukoliko bi se na njemu dogodio kvar  Kako su nam rekli, pola Kruševca bi ostalo bez struje. Radovi na Trgu prilika su da se ovaj dotraljali vod zameni novim, baš kao što je zamenjen i njegov deo od trafostanice Kruševac 4 do Industrije 14. Oktobar kada je rekonstruisan Jasički put. 

Grad će snositi troškove građevinskih poslova oko iskopavanja kabla sve do kružnog toka kod raskrsnice sa ulicom Cara Lazara, što značajno izlazi iz granica plana rekonstrukcije Trga, te se zato i govori o dodatnim troškovima, objašnjavaju u gradskoj upravi. Troškove postavljanja novog kablovskog voda snosiće ovdašnja Elektrodistribucija. 

Deo dodatnih troškova odnosi se i na zamene dotrajalih vodovodnih cevi na početku Balkanske ulice. I ovi poslovi izlaze iz planskog područja rekonstrukcije, ali, kako objašnjavaju nadležni, neophodni su kako novopostavljena vodovodna instalacija na Trgu ne bi dovodila do pucanja ovih cevi, što se u prethodnom periodu često događalo.

Dodatni iznos za ove radove predviđen je u rebalansu budžeta za 2020. godinu koji će se pred odbornicima naći na narednoj skupštinskoj sednici. 

N.B.

Ostale vesti

back-to-top