Do sada 109 slučajeva COVID 19 u Okrugu, u Halu sportova danas stižu kreveti

Postavljeno: 10.04.2020

Broj građana pozitivnih na korona virus na području Rasinskog okruga od juče je povećan za devet osoba. Ukupno ih je 109. Najviše zaraženih ima Kruševac – 79, za šest više nego juče, a sledi Varvarin sa 16 potvrđenih slučajeva

Prema podacima nadležnih, u Okrugu je pod nadzorom 1012 osoba koje su doputovale iz inostranstva, a zdravstveni nadzor određen je i za još 411 osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom. Veterinarskom institutu u Kraljevu danas je poslato 335 novih uzoraka čiji rezultati se očekuju sutra.

Kako je novinarima saopštila gradonačelnica Jasmina Palurović, privremena bolnica koja se priprema u kruševačkoj Hali sportova danas bi trebalo da dobije 150 kreveta, koliki će biti i njen kapacitet. 

Mi smo se potrudili da rasteretimo Bolnicu i da rasteretimo zdravstveni sistem opremajući Halu sportova. U Hali sportova će biti smešteno oko 150 kreveta, intenziovno radimo na opremanju, i tokom sledeće nedelje će Hala biti predata Ministarstvu zdravlja na upravljanje kao potpuno završena – rekla je Palurović.

Na pitanje kakva je trenutna situacija u Opštoj bolnici, Palurović je ocenila da je ona stabilna.

U Opštoj bolnici je za sada situacija pod kontrolom, oni su od prvog dana izvršili reorganizaciju u službi zaštite i zbrinjavanja pacijenata koji su pozitivni, tako da je njihov trenutni kapacitet preko 150 kreveta.

Gradonačelnica je potvrdila i da je Kruševac dobio šest novih respiratora, ali nas je za detalje uputila na rukovodstvo Bolnice do koga još uvek nismo uspeli da stignemo. Prema ranije iznetom podatku Štaba za vanredne situacije, kruševačka Bolnica je pre epidemije takođe raspolagala sa 6 respiratora, tako da ih je sada 12.

N.B.

 

Ostale vesti

back-to-top