Đaci u Rasinskom okrugu od ponedeljka u klupama

Postavljeno: 26.09.2021

Đaci u Rasinskom okrugu od ponedeljka, 27. septembra, časove pohađaju u školama, odnosno idu po prvom modelu nastave, osim pojedinačnih odeljenja koja su na onlajnu. Sa kombinovane nastave se vraćaju srednjoškolci iz Aleksandrovca i Trstenika i prva smena kruševačke Gimnazije, dok se druga smena te škole u klupe vraća nakon desetodnevne onlajn nastave

Tim za škole, koji petkom saopštava po kom modelu će se u gradovima i opštinama Srbije od ponedeljka odvijati nastava, nakon što prethodno sagleda epidemiološke podatke za svaku od lokalnih samouprava, ni jednu opštinu sa područja našeg Okruga nije svrstao među one u kojima se uvodi drugi ili treći model.

Takođe, istekao je desetodnevni period u kome su kruševački Gimnazijalci pohađali kombinovanu i onlajna nastavu. Oni se od sutra, 27. septembra, vraćaju u školske klupe.

Na onlajn nastavi je u Rasinskom okrugu, od početka školske godine, bilo više od 70 odeljenja, a na kraju ove radne nedelje ih bilo 19, među kojima 16 odeljenja u kruševačkim osnovnim i srednjim školama, dva odeljenja u Ćićevcu te jedno u Varvarinu.

Prema podacima kruševačkog Zavoda za javno zdravlje korona je od početka školske godine potvrđena kod 388 đaka u Rasinskom okrugu, od kojih je 256 u Kruševcu te kod 68 profesora, medju kojima je njih 36 iz našeg grada.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top