Đaci na izložbi pozorišnih kostima

Postavljeno: 26.11.2021

Izložbu pozorišnih kostima, koja se u galeriji Kulturnog centra održava u okviru manifestacije „Noć pozorišta“, posetili su i kruševački osnovci, koji su saznali kako izgleda pozorište iza scene

Učenici osnovnih škola su razledali kostime i naučili nešto više od tome kako oni nastaju i u kojim su predstavama korišćeni.

U okviru pomenute izložbe kruševačkoj publici prikazan je deo kostima iz radionice Amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“, Kulturno obrazovnog centra Šid te iz fundusa Dramskog studija Kruševačkog kulturnog centra. Izložba je  otvorena do kraja nedelje.

Učenici su naučili nešto više o tome ko obezbeđuje kostime i kako treba scena da izgleda – rekao je profesor srpskog jezika i književnosti u OŠ „Jovan Popović“, Vladica Radojević, koji je na izložbu doveo đake sedmog razreda.

On je objasnio da nastanak jedne predstave traži mnogo truda i mnogo različitih zanimanja.

Učenici na ovaj način mogu da se upoznaju sa životom pozorišta, da vide koje su sve to uloge koje može neko da ima u pozorištu i mimo onih koje su na sceni – dodao je on.

O izloženim kostimima, kako su napravljeni, u kojim su predstavama korišćeni, đacima je govorila Lidija Užarević, nastavnica Škole govora i glume Kulturnog centra Kruševac.

L.S.

Ostale vesti

back-to-top