Đaci iz dvadesetak odeljenja svaki drugi dan u školi

Postavljeno: 05.10.2021

U Rasinskom okrugu trenutno kombinovani model nastave pohađaju učenici iz 22 odeljenja. Reč je o odeljenjima u osnovnim i srednjim školama u Kruševcu, Aleksandrovcu i Trsteniku. Na na onlajn nastavi su učenici pet odeljenja, četiri sa područja Trstenika i jednog iz Kruševca, podaci su lokalnog Zavoda za javno zdravlje

-Na kombinovanoj nastavi u Kruševcu je trenutno 17 odeljenja, 14 u srednjim i tri u osnovnim školama. U Trsteniku se takva nastava odvija u četiri odeljenja, dva u osnovnim i dva u srednjim školama, a u Aleksandrovcu u jednom odeljenju u osnovnoj školi – kaže za naš portal dr Mirjana Avramović, epidemiolog u kruševačkom Zavodu za javno zdravlje.

Prema podacima tog Zavoda korona je od početka školske godine potvrđena kod 502 đaka u Rasinskom okrugu, od kojih je većina, odnosno 339 u Kruševcu. Reč je, prema navodima nadležnih, o učenicima za koje je utvrđeno da su u periodu zaraznosti bili u kontaktu sa drugim đacima. U istom periodu virus je potvrđen kod 88 prosvetara u okrugu, među kojima je više od polovine, odnosno 48 u Kruševcu.

Inače, Ministarstvo prosvete je pred početak ove, šeste nedelje u ovoj školskoj godini, saopštilo da, odlukom Tima za škole, od 4. oktobra kombinovanu nastavu pohađaju srednjoškolci na području 23 lokalne samouprave, među kojima nema ni jedne lokalne samouprave iz Rasinskog okruga te da nema ni jedne lokalne samouprave u kojoj se primenjuje treći, odnosno onlajn model. Kombinovana i onlajn nastava se primenjuje u pojedinačnim odeljenjima, ukoliko se pojavi određeni broj obolelih đaka.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top