Digitalna revolucija: WhatsApp dobija nove funkcije

Postavljeno: 08.07.2024

Tokom proteklih nekoliko meseci, WhatsApp je počeo da uvodi određene funkcije veštačke inteligencije (AI) u svoju aplikaciju. Trenutno su ove funkcije dostupne samo u odabranim zemljama i za korisnike koji koriste aplikaciju na engleskom jeziku. Očekuje se da će uskoro postati dostupne i za korisnike u Srbiji, a promene koje donose mogle bi značajno uticati na način korišćenja ove popularne aplikacije za komunikaciju.

Do sada su korisnici mogli da koriste Meta AI, platformu veštačke inteligencije kompanije Meta, za kreiranje nalepnica, postavljanje pitanja u polju za pretraživanje, ili razgovor sa Meta AI četbotom. Uskoro će korisnici imati mogućnost stvaranja slika pomoću veštačke inteligencije. Moći će da kreiraju slike i animirane slike bazirane na sopstvenim fotografijama, koristeći AI.

WhatsApp će koristiti jednu korisnikovu fotografiju, a zatim će Metin AI Llama model transformisati tu fotografiju u različite slike prema zahtevima korisnika. Na primer, korisnici će moći da naprave običan selfi, a AI model će kreirati fotografije na kojima korisnik pleše, odmara se na plaži, ili šeta Marsom, sve to unutar aplikacije WhatsApp.

Trenutno nije jasno kako Meta planira da spreči korisnike da iste funkcije koriste sa tuđim fotografijama i dele ih sa drugima.

M.M.

 

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

back-to-top