Deo osmaka zbog korone propustio probni završni

Postavljeno: 12.04.2021

Iako epidemija korona virusa ne jenjava, veliki broj osmaka u Rasinskom okrugu je izašao na probni prijemni, kažu iz Školske uprave. Testovi iz srpskog jezika, matematike i kombinovani, polagali su se uz poštovanje svih epidemioloških mera, a rezultati će biti objavljeni za par dana

– Izlaznost je dobra, prijemni ispit iz srpskog jezika i matematike polagalo je 95.5 odsto osmaka, dok je kobinovani test radilo 96 odsto. Većina učenika koja nije došla na probni završni je bila sprečena zbog toga što su bili u izolaciji – kaže Zoran Asković, načelnik Školske uprave.

U Kruševcu ima oko dve hiljade osmaka, a da li su popustili u školi i da li je onlajn nastava uspešno zamenila neposrednu, znaće se kad stignu rezultati.

– Uveliko se pregledaju testovi, pa ćemo uskoro znati i rezultate.Tada će aktivi napraviti analizu probnog završnog kako bismo imali uvid u uspešnost ispita – kaže on.

Podsećamo, učenici srednjih škola i starijih razreda osnovne škole nastavu pohađaju online, a po odluci Kriznog štaba, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, đaci će se vratiti u škole po kombinovanom modelu od 19. aprila.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top