Deci, kroz druženje i igru, predstavljeni sportovi 

Postavljeno: 04.12.2019

Tokom proteklih petnaestak dana mališanima iz desetak kruševačkih vrtića su, kroz druženje sa trenerima i decom iz sportskih klubova, predstavljeni sportovi kojima bi mogli da se bave. To je urađeno u okviru tradicionalne sportsko – promotivne  manifestacije „Sportić u vrtić“ koju sprovodi ovdašnji Sportski savez u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Nata Veljković“

U akciji promocije sportova učestvovali su Karate  klub „Kruševac“, Plivački klub „Napredak“, Plesni studio „Felićita“ i Atletski klub „Kruševac“.

 – Promotivna aktivnost popularizacije i promocije sporta kod dece predškolskog uzrasta završena je akcijom u vrtićima “Pčelica “ i „Labud“, a ukupno je bilo obuhvaćeno deset vrtića. Rezultat akcije „Sportić u vrtić“ je oko 1.200  dece koja su saznala kakav je znača bavljenja sportom i kakve su mogućnosti za to u Kruševcu – navodi Aleksandar Nikolić, tehnički sekretar Sportskog saveza Kruševac. 

On najavljuje da će u narednih petnaestak dana deca predškolskih grupa svih vrtića crtati na temu „Sportić u vrtić“ te da će autore pedeset najlepših crteža Sportski savez i njegove članice nagraditi besplatnim vaučerima za bavljenje sportom.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top