Danas otvoren sajt na koji se građani mogu prijaviti za pomoć od 100 evra

Postavljeno: 13.05.2020

Pomoć u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti građani koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu, od danas mogu zatražiti preko oknlajn prijave na sajtu idp.trezor.gov.rs .  

Iako je najavljeno da će prijavljivanje za pomoć od 100 evra koje je država obećala svakom punoletnom građaninu Srbije početi 15. maja, Uprava za trezor je od jutros otvorila mogućnost za onlajn prijavu, dok će Kol centar sa radom krenuti u petak, kada će i telefonski broj Kol centra biti objavljen u medijima.

Ovo je, gostujući na RTS rekao ministar finansija Siniša Mali, koji je dodao da je za ovu pomoć iz republičkog budžeta izdvojeno 60 milijardi dinara.

Prijave će trajati do 5. juna, a isplata će ići sukcesivno, na svakih pet dana, počev od 1. juna, najavio je ministar.

Za prijavu na sajtu idp.trezor.gov.rs u odgovarajuće prozore treba da ukucate svoj matični broj i broj lične karte, a da potom, u padajućem meniju izaberete banku u kojoj već imate račun ili u kojoj želite da vam se otvori namenski račun za ovu jednokratnu isplatu.

Isplata novčane pomoći od 100 evra za penzionere i korisnike svih oblika novčane socijalne pomoći kreće automatski od 15. maja. 

Kako je objašnjeno, članovi porodica korisnika socijalne pomoći ne moraju se prijavljivati već će i njima automatski biti uplaćena sredstva, ali državljani Srbije koji primaju penzije iz inostranstva, a imaju prebivalište u Srbiji i važeću ličnu kartu, treba da popune prijavu na sajtu ili se prijave Kol centru.

Ključno za ostvarivanje prava na pomoć od 100 evra je da imate prebivalište u Srbiji i da imate važeću ličnu kartu. Lična karta će se smatrati važećom i ukoliko je njeno važenje isteklo u toku vanrednog stanja. 

N.B.

Ostale vesti

back-to-top