Da se radi i gradi po tvom

Postavljeno: 14.03.2023

Opština Trstenik je 2021. godine pokrenula akciju izgradnje komunalne infrastrukture – “Da se radi i gradi po tvom”. Vreme je da se sumiraju efekti tog poteza u prethodnoj godini.

– Posetili smo naseljena mesta Bogdanje, Poljnu i Prnjavor i tamo se sastali sa meštanima kako bi zajedno obišli dečija igrališta izgrađena u okviru programa ,,Da se radi i gradi po tvom“ i ulicu Miodraga Čajetinca Čajke u Trsteniku gde je izrađena prilazna rampa za osobe sa invaliditetom. Ova akcija organizuje se treću godinu zaredom i podrazumeva aktivno uključivanje građana u donošenje odluka o tome gde će se utrošiti deo sredstava od naplaćenog poreza. Prethodne godine, sredstvima u vrednosti od dva miliona dinara, realizovano je ukupno 8 projekata, od kojih se 5 odnosi na izgradnju dečijih igrališta, dva na izgradnju trotoara i jedan na izgradnju prilazne rampe za osobe sa invaliditetom, kaže Milena Turk, predsednica opštine Trstenik.

Za ovu godinu postoji veliko interesovanje građana i meštana da ulepšaju mesto u kojem žive, i posle niza uspešno realizovanih projekata, pa su zato sredstva za ove namene duplirana i sada iznose četiri miliona dinara.

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top