Crveni krst prima nove volontere u svoj tim

Postavljeno: 23.05.2022

Kruševački Crveni krst poziva sugrađane koji imaju želju i volju da se priključe volonterskom timu ove humanitarne organizacije, da dođu u prostorije Crvenog krsta i prijave se. Da postanete volonter, nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo

-Građani zainteresovani za volonterski rad u prostorijama Crvenog krsta popunjavaju volonterski list. Takođe, treba da se izjasne za koju vrstu volonterskog rada su zainteresovani, kako bi prošli obuku iz oblasti za koju se budu opredelili- kaže Emina Todorović, sekretarka ovdašnjeg Crvenog krsta.

U pozivu koji je Crveni krst uputio građanima navodi se da svako može biti volonter, s tim da je za one koji imaju od 15 do 30 godina, ovo pravo vreme da se pridruže volonterskom timu.

Ističe se i da uopšte nije važno koju školu ili fakultet neko pohađa, sa kakvim uspehom ili koju diplomu ima, te da za volonterski rad nisu važna ni prethodna radna i životna iskustva, niti koliko neko slobodnog vremena ima.

Crveni krst ti pomaže da kvalitetno provodiš svoje slobodno vreme, da pomogneš zajednici u kojoj živiš, da unaprediš svoja znanja, veštine i sposobnosti, stekneš samopouzdanje i savladaš mnogobrojne prepreke, stekneš nova poznanstva i prijatelje za ceo život- poručuju iz ove humanitarne organizacije.

Inače, kruševački Crveni krst trenutno ima oko 300 volontera. Najmlađi je petnaestogodišnjak, dok najstariji volonter ima čak 85 godina.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top