Crtica sa pijace: Najlepši bostan Predraga Lisinca

Postavljeno: 08.09.2020

Među mnogim proizvođačima bostana koji prodaju u Kruševcu, najlepši je Predraga Lisinca iz Donjeg Stupnja.Tako kažu potrošači, ljubitelji dobre lubenice i dinje, koji su pravo osveženje u ovo doba

Na, rekli bismo, prebukiranom tržistu bostana u Lazarevom gradu, teško je steći imidž najboljeg. Predrag Lisinac je, međutim, uspeo.

– U pitanju je proizvodnja na pola hektara.Ova godina nam je bila po rodu dobra. Eh, kada bi ovako bilo i na drugim poljoprivrednim poslovima. Ali, nisam Slavoljub Krnjinac da mi je malo. Bitno je da Kruševljani poštuju naš rad i trud, da je cena od 20 do 30 dinara kilogram i da smo obostrano zadovoljni – veli naš sagovornik, malo u šali, malo u zbilji.

Znanje o gajenju bostana je, kaže, učio od predaka. I isplatilo se.

– Od mojih starijih preuzeo sam posao proizvodnje bostana. Ništa mi nije bilo teško da učim od starijih. Uspeo sam, više nego drugi da uđem u sve tajne. Zasluge pripadaju svim članovima domaćinstva. Jednako smo orni kada je ovaj, ali i svaki drugi posao u pitanju, kako bi domaćinstvu obezbedili bolji život. I dobro nam je – objašnjava Predrag Lisinac.

Od Lisinca saznajemo još jednu zanimljivost iz rodnog sela. Donji Stupanj je na brdu, a Gornji u dolini. Prilikom davanja imena neko je pogrešio, pa je ta greška u nazivu ostala i dan danas.

Lj.Markovic

Ostale vesti

back-to-top