Crtanje i body paint u subotu u “Gnezdu”

Postavljeno: 05.11.2020

Alternativni kulturni centar Gnezdo najavljuje dve zanimljive aktivnosti za predstojeći vikend i poziva zainteresovane da se prijave. Reč je o javnom času crtanja po modelu te body paint času

Javni čas crtanja po modelu je u subotu, 7. novembra, od 10 do 13  časova, a dobrodošli su svi, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo u crtanju modela. Organizatori navode da će učesnici moći da se konsultuju sa akademskom slikarkom Kaćom Dimitrijević, koja je studije slikarstva završila na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

U skladu sa dogovorom moguće je menjanje poze modela nakon jednog i po sata. Učesnici/ce donose svoj pribor za crtanje, podlogu i papire. Participacija je 250 dinara i koristi se za isplatu modela i troškove grejanja prostora. Prijave za učešće se šalju na mail [email protected], u inbox stranice AKC Gnezdo na facebook-u, ili pozivom na broj 063/8779673. U slučaju da broj prijavljenih bude ispod 5, čas se neće održati – navedeno je u pozivu AKC “Gnezda”. 

“Body paint” čas je planiran za subotu, 7. novembar, od 14 do 18 časova. Tada će mlada sugrađanka, Marija, ispričati kako je otkrivala svet šminke, face i body paint-a, koje boje koristi, na koji način te će održati čas slikanja na telu.

Marija ima 20 godina i studira arhitekturu u Nišu, a dve godine se aktivno bavi šminkanjem i face i body art-om. Krajem prošle godine osvojila je prvo mesto na internacionalnom takmičenju „Jedna boja jedna strast“, a ovogodišnja je pobednica Nyx takmičenja na temu najbolje „lutke“ za celu Srbiju.

Prijave za učestvovanje su obavezne.

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top