“Čarapansko nadmetanje – narodni višeboj“ u Zdravinju okupio pedesetak takmičara

Postavljeno: 30.08.2021

Bacanje kamena s ramena, trka u džakovima, skok u dalj iz mesta, nadvlačenje štapa, neke su od tradicionalnih sportskih disciplina koje manifestacija „Čarapansko nadmetanje“ pokušava da otrgne iz zaborava i sačuva kroz sportsko rekreativni program „Sportsko leto“.  Nadmetanja se tokom leta organizuju pretežno u seoskim sredinama, koja su i sačuvala ovu simpatičnu tradiciju, a ovog vikenda domaćin nadmetanja bilo je Zdravinje. Prijavilo se čak pedesetak takmičara, a evo i rezultata:

U skoku u dalj iz mesta u apsolutnoj  kategoriji  najuspešniji takmičari bili su Nikola Miladinović koji je sa rezultatom od 2,16 metara osvojio prvo mesto, samo santimetar kraće skočio je drugoplasirani Veljko Račović, dok je treći sa dužinom skoka 1,78 metara bio Nemanja Ćirović.

Bacanje kamena s ramena u kategoriji seniora, bila je disciplina sa prilično ujednačenim rezultatima. Kamen težine 7,2 kilograma najdalje je bacio Dalibor Ignjatović,  dužina bacanja  9,36 metara, na daljinu od 9,23 metra kamen je bacio Aleksandar Luković i tako osvojio drugo mesto, a treće je pripalo Zoranu Jankoviću čija je dužina bacanja iznosila 9,19 metara.

Disciplina Trka u džakovima na 20 metara jedna je od najzabavnijih u ovom narodnom višeboju, a igrači su bili starosti do 10 godina. Najviše spretnosti i snage pokazao je Đorđe Miletić, drugi je bio Luka Zdravković, a treće mesto zauzela je Dunja Mladenović.

U nadvlačenju štapa najbolji je bio Nikola Milosavljević, drugoplasirani je Goran Milenković, a treći Mališa Panić, dok su se u nadvlačenju konopca takmičile četiri ekipe sa po pet takmičara. Nakon žestoke borbe, raspored ekipa bio je sledeći: ekipa „Drugari“ prvo mesto, „Zdravinje“ drugo, „Amigosi“ treće i „Okružni zatvor Kruševac“ četvrto mesto.

U Sportskom savezu grada Kruševca podsećaju da „Čarapansko nadmetanje-narodni višeboj“ promoviše razvoj rekreativnog sporta i starih  sportskih veština, a najuspešniji takmičari  i ekipe nadmetanja nagrađene su diplomama.

N.B.

Foto: ssgks

Ostale vesti

Komentari

  1. Vratarna kaže:

    A tegljene t.j otvaranje srednjeg prsta, ko ima jaci prst, kajsanje , hodanje na rukama to su sve vestine iz naseg kraja.

1 thought on ““Čarapansko nadmetanje – narodni višeboj“ u Zdravinju okupio pedesetak takmičara

Comments are closed.

back-to-top