Broj dece u vrtićima, za sada, nepromenjen, vakcinisana trećina osoblja

Postavljeno: 17.03.2021

Prvog dana primene pooštrenih mera u suzbijanju korona virusa broj dece koja su došla u vrtić nije smanjen, kažu u ovdašnjoj Predškolskoj ustanovi “Nata Veljković”. Vrtići se pridržavaju svih mera, a za sad je vakcinisana trećina osoblja. Iako ima izolovane dece, nema podataka da su zaražena

– Trenutna dolaznost dece u vrtić je od 60 do 65 odsto. Broj mališana koji pohađaju se nije smanjio u odnosu na prošlu nedelju, iako mnogi roditelji ne rade zbog zatvaranja – kaže Vesna Živković, direktorka PU “Nata Veljković” za KruševacGrad.

Prema njenim rečima od 370 zaposlenih kod petoro (četiri vaspitača i jedna medicinska sestra) je potvrđeno prisustvo korona virusa, dok je u karantinu troje vaspitača zbog kontakata sa nekim od obolelih. Od početka pandemije 63 radnika ove ustanove je preležalo koronu, a 135 je kompletno vakcinisano.

Trenutno su u karantinu i 32 deteta jer je neko iz njihove porodice oboleo- Za sada nemamo informaciju od roditelja da je neko dete pozitivno, iako je dosta dece u izolaciji – navodi Živkovićka.

U vrtiću se pridržavaju svih mera od 11. maja prošle godine, kako bi mališanima obezbedili bezbedan boravak.

– Ulazak u vrtiće je zabranjen roditeljima, drugim strankama i poslovnim partnerima. Plaćenje se i dalje vrši na šlateru. Sa roditeljima imamo dobru saradnju, kao i sa Zavodom za javno zdravlje čije preporuke poštujemo – ističe direktorka.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top