Boško Obradović u Kruševcu: “Uveli smo novi princip odgovornosti”

Postavljeno: 26.03.2017

Imamo rešenje za srpsku privredu i sela pre svega, i što je najvažnije, imamo podršku porodici, prosvetim radnicima, zdravstvu, govorimo o onome o čemu danas niko ne govori i ne sme da se obračuna sa političkom mafijom koja vlada. Ono što je posebno važno je da zastupamo srednji sloj – prosvetare, zdravstvene radnike, vojnike i policajce – kazao je danas u Kruševcu Boško Obradović, kandidat za predsednika Srbije.

Boško Obradović je novinarima danas u Kruševcu rekao da veruje da su mu šanse za ulazak u drugi krug sve veće, između ostalog i zbog toga što je na srpsku političku scenu uveo jedan novi princip odgovornosti za koji veruje da će dobiti podršku građana.

On je kazao da se po prvi put u novijoj političkoj istoriji neko obavezao da će podneti ostavku ukoliko ne ispuni svoja predizborna obećanja, da je tu svoju ostavku već overio kod javnog beležnika, te da svaki građanin Srbije može da je aktivira ukoliko svojih deset predizbornih obećanja ne bude ispunio u narednih šest meseci.

– Nijedan drugi predsednički kandidat nije spreman da kaže šta je njegov program, šta će uraditi u narednih šest meseci i da sada kovertira ostavku ako to ne uradi. To je dokaz da sam uveo na srpsku političku scenu jedan novi princip za koji verujem da će dobiti podršku građana, za razliku od drugih kandidata koji su već viđeni – ocenio je Obradović.

Kazao je da je vreme za jednu novu generaciju političara, te da je ono što je veoma važno to što Dveri imaju konkretan program i rešenja.

– Imamo rešenje za srpsku privredu i sela pre svega, i što je najvažnije, imamo podršku porodici, prosvetim radnicima, zdravstvu, govorimo o onome o čemu danas niko ne govori i ne sme da se obračuna sa političkom mafijom koja vlada. Ono što je posebno važno je da zastupamo srednji sloj – prosvetare, zdravstvene radnike, vojnike i policajce– kazao je Obradović

Takođe, dodao je, Dveri govore protiv ovakve države koja nije socijalna država, države u kojoj ljudi umiru u samačkim i staračkim domaćinstvima od gladi i zime, u kojoj se prezadužene porodice izbacuju na ulicu, u kojoj radnici izvršavaju samoubistvo zato što ne mogu da žive od svog rada.

Upitan da prokomentariše kako će ukoliko postane predsednik izgledati saradnja sa vlašću koja još uvek pripada drugoj opciji, Obradović je rekao da će poraz Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima značiti i kraj njegove Vlade, da su u tom slučaju naredni koraci vanredni parlamentarni izbori , te promena kompletne vlasti u Srbiji.

– Generalno ja nemam problem da sarađujem sa bilo kojom Vladom koju je izabrala Narodna skupština. Ono što je dobro uvek ću da podrži, ono što nije, neću. NIkada ne bih potpisao antiustavne briselske sporazume, sporazum sa NATO paktom, koruptivni leks specijalis o Beogradu na vodi, zakon o smanjenu penzija – rekao je on.

To su, kako je kazao, stvari koje bi kao predsednik države zaustavio i to govori o tome da bi bio aktivan predsednik koji kontroliše rad Vlade i Skupštine, “a ne kao Tomislav Nikolić koji se ne meša u svoj posao i produžena je ruka Aleksandra Vučića”.

– Dakle, treba nam jedan predsednik koji će da vrati u parlament svaki loš zakon na ponovno razmatranje – ocenio je Obradović.

Na pitanje kako generalno vidi ovu predizbornu kampanju, Obradović je kazao da zapravo kampanje nema i da su mediji zatvoreni za sve opozicione kandidate.

– Vučić ima 92 odsto vremena na velikim medijima sa nacionalnom frekvencijom, svi ostali kandidati samo osam odsto. Nema političkih emisija, nema sučeljavanja kandidata, debata, duela…Vučić već pet godina nije izašao ni na jedan politički duel – rekao je on.

Prema njegovim rečima, pritisci su veliki i na građane zaposlene u javnom sektoru koji su ucenjeni da moraju da prikupe dvadeset sigurnih glasova za Vučića, da ne bi izgubili posao.

– Jednom rečju, velika medijska cenzura, izborna krađa koja je praktično već u toku. Ali, mi se ne damo. Sprečićemo krađu u izbornom danu – poručio je on.

Kazao je da Aleksandar Vučić ne može da pobedi bez izborne krađe, te da je zato veoma važno da se građani oslobode straha i izađu na ove predsedničke izbore.

– Građani bi trebalo da glasaju protiv ove vlasti koja nas je toliko prevarila, koja za pet godina nije ispunila nijedno svoje predizborno obećanje – nema borbe protiv korupcije i kriminala, za pet godina nije završen nijedan sudski proces, a 2014. godine rasformirana je radna grupa MUP-a za borbu protiv kriminala i korupcije– rekao je on.

Poručio je da je 2.april velika šansa za smenu političke generacije u Srbiji, da nam je dosta svih onih koje gledamo 27 godina, te da je on predstavnik nove generacije srpskih političara koji kandiduje jednu potpuno novu politiku.

– Nikada nisam bio na vlasti, nemam iza sebe nikakve afere, nisam kupio diploma i praktično nisam deo te korumpirane političke elite koja vlada Srbijom. Neću biti ni MMF-ov, Ni NATO ni briselski predsednik Srbije, biću srpski predsednik– poručio je Boško Obradović.

Na konvenciji u Beloj Sali Kulturnog centra, Kruševqanima su se obratili i predstavnici Gradskog odbora Dveri, potpredesdnik te stranke Predrag Mitrović, te narodni poslanici Dragan Vesović i Marija Janjušević

Ostale vesti

Komentari

  1. Nescar kaže:

    Svaki njegov komentar je nezreo i nema mesta u ozbiljnoj politici.Niti je veci rusofil od Vucica,a da ne pricam o njegov prisnosti sa Pernarom,ustasom i srbomrzcem.

1 thought on “Boško Obradović u Kruševcu: “Uveli smo novi princip odgovornosti”

Comments are closed.

back-to-top