Besplatni saveti za privrednike pogođene pandemijom

Postavljeno: 24.12.2020

Centar za digitalnu transformaciju pokrenuo je besplatan program namenjen privednicima koji su se zbog pandemije korona virusa suočili sa problemima u poslovanju

Reč je o programu Speed 2 koji je nastao u okviru projekta Digitalne transformacije preduzeća i kao plod saradnje Privedne komore Srbije i Nemačke razvojne agencije (GIZ). 

Program je namenjen mikro, malim i srednjim preduzećima koja su pogođena izmenjenim uslovima poslovanja u vreme pandemije, a podrazumeva besplatnu konsultantsku pomoć.

– Za program mogu da se prijave preduzeća koja imaju od pet do 249 zaposlenih, a izmirila su obaveze prema državi. Konsultanti sa njima rade tokom jednog dana i tokom onlajn sastanka analiziraju njhovo trenutno poslovanje i predlažu im intervencije kako bi unapredili poslovanje – rekla je, predstavljajući program, Marija Vesković iz kruševačke Regionalne privredne komore. 

Objasnila je da se kompanije prijavljuju za program, popunjavaju test digitalnog imuniteta i test digitalne konkurentnosti, na osnovu čega se analizira i procenjuje koliko je kompanija spemna i koliko može da se uhvati u koštac sa problemima nastalim ranije ili u toku kovid pandemije. 

– Uvođenje digitalne transformacije ne znači nužno kupovinu nove tehnike ili softvera već je to analiza postojećeg stanja i pronalaženje rešenja ili metoda  kojima će se unaprediti poslovanje. To mogu da budu bolja i uspešnija komunikacija sa kupcima i dobavljačima, bolja strategija nastupa na nekim tržištima, osvajanje novih tržišta – precizirala je ona. 

Pozvala je privednike iz  Rasinskog okruga da se prijave za ovaj program. 

Detaljnije informacije o programu se mogu naći na sajtu Centra za digitalnu transformaciju www.cdt.org.rs i na sajtu ovdašnje Regionalne privredne komore.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top