Besplatne vozne karte za mlade

Postavljeno: 22.03.2023

Uz podršku Kancelarije za mlade Kruševca počela je prijava za besplatne karte za voz za putovanje Evropom za mlade u okviru programa #DiscoverEu

Mladi iz EU i još nekoliko zemalja uključujući i Srbiju a rođeni između 1. jula 2004. i 30. juna 2005. godine moći će od 15. juna ove godine do 30. septembra 2024. Godine da 30 dana da putuju Evropom preko programa „Otkrijte EU“ (DiscoverEU).

Komisija je uputila poziv mladima iz EU i Islanda, Lihtenštajna, Severne Makedonije, Norveške, Srbije i Turske, a prijavljivanje traje do 29. marta.

Da bi osvojili putnu kartu, mladi ljudi su pozvani da se prijave na Evropskom omladinskom portalu, odgovore na pet kvizova i još jedno pitanje.

Link za prijavu se nalazi na: https://youth.europa.eu/discovereu_en

Poziv je otvoren za podnosioce prijava iz Evropske unije i pridruženih trećih zemalja u programu Erazmus+, kao što su Island, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Norveška, Srbija i Turska.

Ove godine, učesnici će moći da otkriju novu evropsku rutu Bauhausa, koja je pokrenuta u januaru. Ona ima za cilj da inspiriše mlade ljude pri izboru destinacije i podigne svest o važnosti da Evropska unija bude „lepa, održiva i zajednička“.

Učesnici će takođe nastaviti da imaju koristi od inicijativa pokrenutih tokom Evropske godine mladih u 2022. godini, kao što su „Mladi otkrivaju kulturu zahvaljujući DiscoverEU 2022“ i „DiscoverEU Culture Route“ koje kombinuju različite destinacije i kulturne grane, uključujući arhitekturu, muziku, likovnu umetnost, pozorište, modu, dizajn i još mnogo toga.

Putnici „DiscoverEU“ mogu da posete evropske prestonice kulture, destinacije dodate na prestižnu Uneskovu listu svetske baštine ili nosioce oznake evropske baštine. Štaviše, mogu se zaustaviti i na lokacijama sa oznakom „Access City Award“. Druga aktivnost koja će se nastaviti je obezbeđivanje diskontne kartice učesnicima, sa više od 40.000 mogućnosti popusta na javni prevoz, kulturu, smeštaj, ishranu, sport i druge usluge koje su dostupne u kvalifikovanim zemljama.

Prijava traje do 29. marta.

Izvor: kzmkrusevac

Ostale vesti

back-to-top