Besplatna Akademija preduzetništva, prijave u toku

Postavljeno: 24.01.2023

Projekat „Akademija preduzetništva“ koju Asocijacija za afirmaciju kulture sprovodi pod pokroviteljstvom NCR Fondacije, namenjen je mladim ljudima koji žele da pokrenu ili unaprede svoj posao ili ideju, a da pri tome uče od najboljih. Prijava je u toku i trajaće do 5. februara.

Program traje četiri meseca, a  na konkurs za treću generaciju „Akademije preduzetništva“ mogu se prijaviti pojedinci ili timovi u sastavu od tri člana.

Reč je o potpuno besplatnom programu u kom odabrani mladi ljudi rade na razvoju svoje preduzetničke ideje i biznis plana. Dakle, pomoći ćemo im da se odvaže i pokrenu svoj biznis. Takođe, najbolji mogu stupiti u kontakt i sa potencijalnim investitorima – kažu u Asocijaciji za afirmaciju kulture.

Cilj ovog projekta je, kako navode u toj Asocijaciji, podsticanje ekonomskog razvoja kroz osnaživanje omladine, motivisanje preduzetničkog duha, oslobađanje potencijala i inovacija, kao i razvoj znanja, veština i formi konkurentnog korišćenja digitalnih alata i savremenih poslovnih ideja.

Prošlogodišnja učesnica Akademije, Teodora Delić, koja danas uspešno vodi svoj biznis „Ostavi šećer“, kaže da je put od ideje do kreiranja sopstvenog biznisa je dug, pun izazova, nepoznanica, nedoumica i zamki. Navodi da je su najčešće strah od neznanja i najveća prepreka, te da ono u šta duboko verujemo, postane naš posao.

-Svima bih preporučila da se prijave, čak i ako nemaju jasnu ideju biznisa. Mentori su tu da pomognu u formiranju ideje, razdvajaju bitnog od nebitnog. Tu su zatim sjajni, profesionalni predavači na teme koje nisam znala da su mi potrebne. I divne kolege, saputnici, koji su u istom sosu, nova poznanstava i kontakti koji su zlata vredni. Sjajna, pozitivna energija, puno smeha, puno podrške, ambicije, prosto te ponese atmosfera. Shvatiš koliko je važno da se okružiš ljudima sa istim pogledom na svet, vizijom bolje budućnosti, kreativnim i hrabrim mladim ljudima koji će sigurno menjati svet na bolje- ističe Teodora Delić.

Akademija preduzetništva je besplatan program, sa eminentnim predavačima koji pojedincu pružaju neophodna znanja na tom putu, od zamisli do realizacije.

Link za prijave: https://akademijapreduzetnistva.rs/

D.P.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top