Behtel Enka donirala pakete socijalno ugroženim porodicama

Postavljeno: 16.03.2022

U sedam sela na području kruševačke opštine pored kojih će prolaziti budući Moravski koridor, kompanija Behtel Enka koja je izvođač radova na izgradnji tog auto puta, donirala je pakete socijalno naugroženijim porodicama

Paketi sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za ličnu higijenu uručeni su  socijalno ugroženim porodicama u Kukljinu, Beloj Vodi, Konjuhu, Jasici i Šancu, a u petak će pakete dobiti i više porodica u Dedini i Makrešanu.

Behtel Enka je ovu akciju organizovala u saradnji sa kruševačkim Crvenim krstom i ovdašnjom Službom mesnih zajednica, a fokus je bio na naseljenim mestima pored kojih će prolaziti budući Moravski koridor.

Nevena Janković, PR kompanije Behtel Enka kazala je da je na području grada Kruševca podeljeno 65 paketa.

Pored kruševačkog Crvenog krsta imamo dobru saradnju i sa ovim humanitarnim organizacijama u Ćićevcu i Varvarinu i u narednim danima u naseljenim mestima ovih opština takođe će biti podeljeni paketi sa hranom i osnovnim životnim namirnicama- rekla je ona, dodajući da će u okviru ove akcije ukupno biti podeljeno 314 paketa.

Emina Todorović, sekretarka Crvenog krsta, kazala je da ovo nije prva akcija koju ta humanitarna organizacija realizuje u saradnji sa Behtel Enkom.

-U jesen prošle godine zajedno smo organizovali akciju “Bezbednost dece u saobraćaju” u istim ovim selima, gde smo u školama sa decom razgovarali o bezbednom ponašanju u saobraćaju, što je uvek aktuelna tema, ali ovoga puta sa akcentom na to da će pored njihovih sela prolaziti autoput – kazala je Todorović.

Prema njenim rečima, u toku ove godine, Crveni krst će u saradnji sa Behtel Enkom organizovati i akciju dobrovoljnog davanja krvi, kada će radnici ove firme imati priliku da doniraju ovu dragocenu tečnost.

Inače, Crveni krst je od početka ove godine organizovao više akcija podele paketa za korisnike Narodne kuhinje. U prošloj godini socijalno najugroženijim pojedincima i porodicama sa teritorije grada Kruševca podeljeno je preko 2.000 paketa. D.P.  

Ostale vesti

back-to-top