Baloni i Aco Pejović na početku Festivala “Kruševac kroz oblake“

Postavljeno: 05.08.2022

Šesti međunarodni festival balona “Kruševac kroz oblake” svečano je otvoren nastupom Aca Pejovića i podizanjem balona. Iako je program kasnio pedesetak minuta dobro raspoloženje je zavladalo čim su se baloni podigli nad gradom, a Pejović za početak zapevao Tominu „Ljiljanu“ …

Jedinstveni tradicionalni festival u zemlji, okupio je na Bagdali veliki broj posetilaca i ljubitelja dobre muzike i zabave. Štandovi sa različitim proizvodima upotpunili su manifestaciju, a najmlađe je posebno obradovala nezaobilazna zabava koju pruža luna park.

Kako podizanje i spuštanje u korpi balona zavisi od vremenskih uslova večeras je organizovano nešto kasnije nego što je bilo najavljeno, jer je bilo veoma toplo. Želja da iskuse ovu avanturu, privukla je ljude svih generacija. Ove godine Kruševac je ugostio balonarske posade iz Slovenije, Mađarske i Leposavića.

Živahna publika je uz vrisak i gromoglasan aplauz pozdravila izvođača Aca Pejovića, koji je nastupom otvorio prvo veče festivala. Posetioci su igrali, pevali i uživali uz poznate i omiljene pesme.

Tradicionalna manifestacija, prema rečima direktorke Turističke organizacije Kruševac, Suzane Milosavljević, svake godine privlači sve veći broj posetilaca iz zemlje i regiona. Iz godine u godinu njihov broj je sve veći, a nadu da će ove godine oboriti dosadašnji rekord od 25.000 posetilaca podkrepljuju, kako je dodala, stalni pozivi ljudi iz drugih gradova i država koji planiraju posete u organizovanim grupama.

U subotu, svi zainteresovani će moći da „polete“ balonom od 19 časova. U nastavku večeri, u 21 čas, nastupiće „Tropiko bend“. Poslednji dan manifestacije održaće se u Šarengradu. Program će početi u 19 časova i 30 minuta, a za dobar provod najmlađih pobrinuće se hor Dečjeg kulturnog centra iz Niša, škola “Moj genijalac” i Edukativni centar “Razigrani suncokreti”. Festival će se svečano zatvoriti mini koncertom, koji će početi u 21 čas.

Podsećamo, pokrovitelji manifestacije jedinstvene na ovim prostorima su Grad Kruševac i Ministratsvo trgovine, turizma i telekomunikacije, organizator je ovdašnja Turistička organizacija, a sponzori Telekomunikacije Blace, Dunav osiguranje i firme Gazela Impeks i Gibanj.

J.A.

 

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top