Balkanski šampionat u katama u Baru

Postavljeno: 02.11.2022

Od 4. do 6. novembra u Baru se održava šampionat Balkana u katama. Selektor nacionalnog tima Srbije Žarko Radovanović, trener kruševačkog Karate kluba Napredak očekuje žestoku borbu Turske i naše zemlje za zlatno odličje.

-Vremena se menjaju. Sve države na Balkanu godinama rade na poboljšanju uslova u ovom sportu. Turska je, na primer, najviše napredovala. I mi ne zaostajemo i smatram da ćemo biti najozbiljniji kandidati za pobednički tron – tvrdi Žarko Radovanović Kandi.

U ekipi će biti i osamnaestogodišnja Aleksandra Radovanović, koja je nebrojano puta u prošlosti kao i ove godine svom matičnom klubu Napretku osvojila najveća priznanja na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Baš sam spremna da u Baru overim sve ono dobro iz svoje karijere. Ne bojim se konkurencije, naprotiv radujem se odlasku u Bar, jer sam uvek smatrala da je državna selekcija svetinja. Neće, sigurna sam, biti lako. Pripremala sam se kao nikad do sada i očekujem da neću izneveriti ljubitelje kata – uverava Aleksandra Radovanović.

Nije bez značaja da je Karate klub Napredak svojevremeno iznedrio Sunčicu Sibinović, koja je osvojila prvo mesto u državi u katama. Ona sada živi porodično u Kanu u Francuskoj i stariji ljubitelji karatea, posebno kata, uvek je s ponosom pominju u znak zahvalnosti za  ovakav uspeh.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top