Apel JKP građanima da ne bacaju maske gde stignu

Postavljeno: 10.08.2020

Zaštitne maske na ulici, trotoaru, u travi i pored kontejnera i kanti, slika je koju u poslednju vreme često viđamo. Iz Javnog komunalnog preduzeća Kruševac apeluju na građane da pravilno odlažu maske, kako zbog bezbednosti  radnika gradske čistoće, tako i zbog svih ostalih građana

Naše ekipe zadužene za ćistoću svakodnevno nailaze na zaštitne maske koje nisu pravilno odložene. Maske se bacaju svuda, najviše u centru grada, pored tržnih centara, u krugu Bolnice, pored zdravstvenih stanica… Svaka bačena maska predstavlja potencijalnu opasnost kako po zdravlje naših radnika  tako i po sve ostale sugrađane –  kaže Andrijana Cvetković,menadžerka za odnose sa javnošću kruševačkog JKP.

Cvetkovićka podseća da maske, pre svega,  treba pravilno skinuti s lica, što znači da ih prilikom skidanja treba dodirivati isključivo za lastiš kojim je maska zakačena za uši ili za tračice kojima je vezana na potiljku.

Nakon što se maska pravilno skine, obavezno je treba staviti u kesu, a pre ubacivanja u kontejner, djubrijeru ili kantu za otpatke, kesu sa maskom  treba vezati – kazala je ona.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top